Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Tek katli 175 m kare bi yapinin statigini cizicem en uygun metraj icin hangi donati caplarini secmem gerekir.

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
899 kez görüntülendi
3, Mart, 2018 Yapı Statiği kategorisinde Emre Özcan C14 (25 puan) tarafından soruldu
Tek katli 175 m kare bi yapinin statigini cizicem en az  metraji cikarabilmem icin hangi donati caplarini secmem gerekir.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
3, Mart, 2018 hasipsaci C30 (1,312 puan) tarafından cevaplandı
13, Mart, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

En az metraj çıkartmak için statik hesap yapacağım demenizi görmezden gelip şu şekilde sormanızı varsayıyorum. En uygun kesitin için statik hesabı nasıl yaparım?


Çünkü bizler mühendisiz maliyeti düşürmek adına insanların hayatını tehlikeye atmamalıyız. Mesleğimizi halkın refahı için kullanmamız gerektiğinin bilicinde olmalıyız. 

Minimum şartlar yönetmeliklerimizde  belirtiliyor. Öncelikle yapacağınız: Deprem bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmenlik, Yapı elemanlarının boyutlandırılmasında alınacak yükler ve Betonarme hesap ve yapım kurallarını iyi öğrenmenizi tavsiye ederim.
3, Mart, 2018 Emre Özcan C14 (25 puan) tarafından yorumlandı
3, Mart, 2018 Emre Özcan tarafından düzenlendi
Hayir gayette en az metraji cikartmak icin donati varyasyonlari istiyorum.Ki piyasada kullanilan paket programlarinda temel amaclarindan biride bu. Kompleks yapilarda zaten neyi nasil ne miktarda kullanacagimi biliyorum.Fakat bu boyuttaki bir binanin depremde hasar gorup insan hayatina mal olacak olcude deformasyonlar yapabilecegini on gormuyorum. Sadece bu boyutta projeler yapan arkadaslar varsa yaptiklari projelerde hangi malzemeleri hangi olcude tercih ettiler bunu merak ediyorum sonucta metraj dan oturu projelerin revize edildigi bir ulkede yasiyoruz.Deprem Yonetmeligi konusuna gelirsek paket programlar sayesinde isin egitimini almamis kisiler bile ne yaptiklarini bilmeden ciziyor.
3, Mart, 2018 hasipsaci C30 (1,312 puan) tarafından yorumlandı
Kimin ne yaptığı önemli olmamalı bizim için. Her mühendis kendi işini hakkıyla yapmalıdır. Depremi çok hafife alıyor olmanız gerekiyor ki tek katlı bir binayı tasarlamayı düşünürken bu kadar rahat konuşuyorsunuz. Sorduğun soru ile yaptığın yorumu dikkatlice okursanız göreceksin ikisinin örtüşmediğini, benim sana söylemek istediğim deprem yönetmenliğinde minimum koşullar belirtilmiştir. Onların altına inmek risktir. Bu çizgiden sonra riski almak insan hayatıyla oynamak anlamına gelmektedir. Yanlış anlaşılmak istemiyorum en az metraj diye bir hesap yok minimum koşullar var onların doğrultusunda uygun kesitler belirlenir. 
3, Mart, 2018 Emre Özcan C14 (25 puan) tarafından yorumlandı
Bina kirsal bi kesimde yilin belli donemlerinde kullanilacak konut olarak kullanilmayan cogu zaman bos kalacak bir yapi olacak butun bu kosullari dusununce projeyi az maliyetle yapmaya calisan biriyim.
21, Mart, 2018 naughtyby C14 (12 puan) tarafından yorumlandı
Üniversiteye ilk girdiğim yıl hocam mühendisliğin tanımını şöyle yapmıştı: ‘Mühendis; bir işe, en hızlı, en ekonomik ve en kaliteli çözüm üretebilendir’. O yüzden arkadaş kötü birşey sormamış. Malzeme nasıl çalarım dememiş, en az metrajı nasıl çıkarabilirim demiş. Mesela pilyesiz projelerde metrajın çok çıktığı bilinen bir gerçek. Demirin metrajını niye çok çıkartayım? Gibi örnekler çoğaltılabilir. 
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3, Mart, 2018 Agah Çağrı Zorlu C30 (1,214 puan) tarafından cevaplandı

''En az maliyet için ne kadar donatı çapı seçmem gerekir?'' sorusundan önce sorman gereken daha önemli sorular ve yapman gereken şeyler var.Ama illa bu konuda soru soruyorsan yapının yükleme durumlarına göre en kritik kesit zorlarını karşılayacak donatı alanını bulman gerek,piyasadaki programlar bunları doğrudan verir.(As değeri )

 

Bulunan bu değeri çeşitli donatı alanlarına bölerek kaç adet donatı seçebileceğini görürsün örneğin 16'lık için denersin bide 18'lik için denersin,hangisi As değerine en yakınsa o en ekonomik çözümdür.

3, Mart, 2018 Agah Çağrı Zorlu C30 (1,214 puan) tarafından yorumlandı
Çok yüzeysel anlattım, kastettiğim diğer şeyleri anlamışsınızdır diye umut ediyorum.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
27, Aralık, 2020 Mühendis Beyy C14 (15 puan) tarafından cevaplandı
Yani yönetmeliklerde belirtilen minimum donatı çaplarını kullanabiliyorsun zaten. Tam soruyu da anlayamadım. Demirden tasarruf mu etmek istiyorsun metrajı az çıkarmaktan kasıt nedir ?

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 2,599 kez görüntülendi
23, Mayıs, 2018 Yapı Statiği kategorisinde Tods C14 (4 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 452 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 567 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 668 kez görüntülendi
28, Ocak, 2020 Metraj&Hakediş kategorisinde Msarikavak C14 (3 puan) tarafından soruldu
4 beğenilme 1 beğenilmeme
3 cevap 1,302 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...