Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Terleme

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
895 kez görüntülendi
31, Ocak, 2018 Yalıtım&İzolasyon kategorisinde Ömer65 C14 (10 puan) tarafından soruldu
18, Şubat, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından yeniden kategorilendirildi
Yeni daire aldım sıfır bahce katı altı sıgınak tek binada tek ben oturuyorum bi iki yerde ufak tefek terleme yapıyor bu neyden oluyor.? 
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
31, Ocak, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
18, Şubat, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Isi köprüleri yüzünden oluyor. Sicak hava daha fazla nemi hapsedebiliyor, sogudukca nem tutma kapasitesi düsüyor. Yani 30 derecedeki %70 nemli hava ile 10 derecedeki %70 nemli hava ayni miktarda nem barindirmiyor. Sicak hava isi köprüleri ile temas ettigi takdirde de soguyor (nem tasima kapasitesi düsüyor) ve icindeki nemi artik hapsedemiyor. Bu sebeple de duvarlarda "terleme" görülüyor. 


Suc kimin derseniz ülkedeki mühendislik/müteaahitlik anlayisinda. Bu anlattigim olayin hesabi cok cok kolay bir hesap sadece müteahhit ekstra masraf olarak gördügünden yapmiyor. Türk yönetmelikleri bu olayi ne kadar yasakliyor bilmiyorum ama aslinda isi yalitim yönetmeligince bu hesaplar yapilmali ve ona göre insa edilmeli yapilar. 


Belki müteahhitin bu ayibi düzeltmek gibi bir zorunlulugu olabilir. Daha yeni aldiginiz ev sonucta ve sifir. Bilen birilerine danisin derim. Türkiye'de de ev alacaksaniz bence almadan önce teknik anlamda bir ekspertiz yaptirip öyle alin. Ben Türkiye'de bir ev alacak olsam bütün planlarini ister, onlari kendim kontrol edip öyle alirim. 

31, Ocak, 2018 Ömer65 C14 (10 puan) tarafından yorumlandı

Öncelikle bu kadar erken cevap verdiğiniz için teşekürler. Ben de inşaatcıyım bu gibi durumla karşılaşan bir çok arkadaşım var ve dedikleri şey geçici olduğunu söylemek. Sadece dışarıya bakan bürüt beton duvarların üst kısımlarında gün içinde ufak tefek yerlerde olup akşam kaybolmasıdır. Öyle her yerde olmuyor ama nedense buda beni rahatsız ediyor bu gecicimidir.? Yada ne zamana kadar devam eder? Şimdiden teşekürler.    

31, Ocak, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı

Dedigim nedenden dolayi gerceklesti ise gecici degil, önlem alinmadigi takdirde tekrarlar. Baska bir nedenden olusuyorsa gecici olabilir. Ama baska neden aklima gelmiyor ve genel neden de yukarida dedigim neden. Gecici oldugunu söyleyen kisilere de olusma sebebini ve niye gecici oldugunu sorarsaniz, ona göre dogrulugunu teyit ettirebilirsiniz. Sadece gecici o diyorlarsa pek fazla güvenmeyin, ezbere ve yalan yanlis bilgilerle is yapan insan kayniyor Türkiye maalesef. 

Sadece disariya bakan duvarlarda olmasi aslinda dedigim nedeni dogruluyor. Ayrica (sizin duvarin konstruksiyon detayini bilmiyorum ama) bu terlemeler sadece duvarin üstünde (sizin gördügünüz yerde) olmuyor, duvar katmanlarinin arasinda da olusabilir. Kisin duvarin katmanlari arasinda olusan su birikintilerinin de bahar ve yaz aylarinda tamamen kurumasi gerekiyor. Bunun hesabi da aslinda dedigim isi yalitimi yönetmeligi kapsaminda yapilmasi gerekiyor. Katmanlar arasi olusan ve kurumayan su birikintileri duvar konstrüksiyonuna uzun vadede zarar verebilir. 

Ayrica sabah oda sicakken olusuyor ve aksam oda sogukken mi kayboluyor? Yoksa aksam da oda sicakken mi kayboluyor? 

1 beğenilme 0 beğenilmeme
31, Ocak, 2018 sin.kay. C14 (93 puan) tarafından cevaplandı
terleme dediğimiz olay iki ortam arasındaki sıcaklık farkından dolayı oluştuğu için sıcaklık farkını düşürmemiz gerekir. Isı köprüleri oluşturmayacak şekilde iyi bir dış cephe yalıtımının yapılması duvarlardaki terlemeyi engeller diye düşünüyorum
0 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Mart, 2018 Ömer65 C14 (10 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba önceden yazdığım mesajda evin diş duvarın da terleme oluyor du şimdi ise iç duvarlar ve yerler terlemeye başladı bunun başlıca sebebleri nedir yardımcı olursanız sevinirim.  

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 644 kez görüntülendi
10, Mart, 2018 Yapı Statiği kategorisinde Ömer65 C14 (10 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 891 kez görüntülendi
7, Mart, 2017 Diğer kategorisinde Cennet Kılıç C16 (191 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 1 beğenilmeme
3 cevap 13,222 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 314 kez görüntülendi
0 beğenilme 1 beğenilmeme
0 cevap 227 kez görüntülendi
28, Kasım, 2021 Yapı Denetim kategorisinde smdkprl26 C14 (14 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...