Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Statik ofiste çalışmak istiyorum sizce ne gibi faydaları olur ve nasıl iş bulabilirim?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
5,145 kez görüntülendi
6, Ocak, 2015 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde murtiko C16 (123 puan) tarafından soruldu
Şuan yapı denetimde büyük bir şantiyede çalışıyorum,ama malum yapı denetimde geçen vakit zaman kaybı belli bir süre sonra rutine biniyor sorumluluklar kısıtlı az.Statik ofisler hakkında ne düşünüyorsunuz? maaşları,ortamı,kattıkları...Sta4cad bilgim iyi programa hakimim bu katkı sağlar mı? iş bulma konusunda tanıdık yoksa zorlanırmıyım? :(
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
8, Ocak, 2015 Mirac.P C18 (380 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba,

Ofiste mühendislik yaparsın. Şantiyede ve yapı denetimde bu iş nispeten daha azdır. Mesleki anlamda senin ne istediğine bağlı.

Mesela kar,kış,soğuk, sıcak vs. buro çalışanı için daha az önemlidir. Sıcak çayın masanda, istediğin müzik kulağında çalışırım diyorsan büro tam senlik. Ayrıca yapacağın hesap kitap işleri seni mesleki anlamda da doyurmalı.

Büro da çalışmak için öncelikle hangi tip projelerde çalışmak istediğin önemli. Çelik mi yapacaksın betonarme mi yoksa karayolu vs gibi. Bunun ışığında program öğrenmen gerekiyor. SAP2000 olmazsa olmazlardan diyebilirim.

Maaş kısmına gelince ilk başlarda sana oldukça az maaş verirler. 1500 TL ile başlarsan iyi diyebilirim. Çünkü ne kadar tecrüben olursa olsun büroda çalışmamışsın. Sana yeni mühendis gözüyle bakabilirler.
0 beğenilme 1 beğenilmeme
8, Ocak, 2015 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
Şantiye büyük demişsin, burda iş sana bitiyor. dökümatasyonlarla uğraşmak sıkıcı gelebilir ama boş vaktini ofiste çay içmek yerine büyük şantiyede nolabildğince faydalanmakla geçirebilirsin mesela.

Statik ofisler ortam olarak firmaya, çalışanlarına, sana göre değişir genelleme yapılamaz. maaş olarak da aynı şekilde, iyi bir firmaya girebilirsen belki iyi şartlarda çalışırsın ama piyaadaki küçük ve orta ölçekli statik ofislerde maaşlar çok yüksek değil pek çok çalışma dalına kıyasla.

hangi işi yaparsan yap biryerde monotana bağlayacaktır :) statikçi olursan da bu defa hep aynı hesap kitaplardan şikayet edeceksin. Çok büyük hatta Türkiye'nin en büyük firmalarında birisnde çalışan statik mühendisi arkadaşım var ve memnun değil, yaptıgı işten keyif almıyor. Maaşı iyi, mesai şartları düzgün, işi evi çok yakın vs. Biraz senin beklentinle alakalı. Karakterine göre tüm ömrünü geçbirebleceğin çalışma tarzına karar vermen lazım. Hayatından memnun olmadan işinden hiç olamazsın. Sta4cad bilmen de gireceğin firmaya bağlı. Kullanılmıyorsa yaramaz. Kullanılan firmalarda sana kapı açar.

 

Başarılar

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,398 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 2,792 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 935 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 943 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,004 kez görüntülendi
4, Kasım, 2014 Yapı Denetim kategorisinde musab C16 (142 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...