Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Proje Yönetimi Konusunda Kendini Geliştirmek

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
1,480 kez görüntülendi
24, Kasım, 2014 İnşaat Mühendisliği kategorisinde proje-yonetimi C14 (5 puan) tarafından soruldu
27, Aralık, 2014 İnşaat Mühendisi tarafından yeniden gösterildi
Merhabalar. Henüz stajını gerçekleştirmemiş bir 2. sınıf öğrenciyim ancak şantiyede çalışmak gibi bir niyetim yok. İnşaat ile ilgili başka sitelerde sorduğum sorular sonucunda proje yönetimi konumunda çalışmanın bana daha çok uyacağı izlenimini edindim ancak bu konudaki sorularıma cevap alamadım. Bu mesajımda bu konu hakkında sorular soracağım ancak siz bir önceki sorum olan şantiye dışında neler yapılabilir sorusuna da dilerseniz cevap verebilirsiniz. (dipnot olarak belirtmem gerekirse amacım kendi işimi kurmak şantiye ile uğraşacaksamda en kötü birkaç yıl içinde küçük çaplı müteahhitlik düşünüyorum)

Eğer sizde benim için en iyi işin proje yönetimi olduğunu düşünüyorsanız aşağıdaki soruları ona göre, farklı bir düşünceniz varsa önereceğiniz yeni konuma göre cevaplayabilirseniz sevinirim.

1) Proje Yönetimi işi inşaatın hangi aşamalarını kapsar ? Genel anlamıyla nedir ? (proje hesaları yapılır bırakılır, inşaat yapımı süresince takip edilir, ekonomik hesaplamaları ve verimleştirme konularında çalışılır gibi cevaplar yeterlidir.)

2) Bu konuda kendi işimi kurmak istersem ne kadarlık bir tecrübe, maddi açıdan ne kadarlık bir kaynağa ihtiyacım var ? İş hacmi ne kadardır ? İş başına ortalama gelir nedir ?

3) İnternette yüzeysel olarak yaptığım iş aramaları sonucu bütün ilanlarda en az 10-15 yıllık tecrübe istediğini gördüm. Eğer direk olarak bu işle uğraşmak istiyorsam bu tecrübeyi nasıl elde edebilirim ? Yani illa şantiyede çalışmak zorunda mıyım ? (gerçi bu bahsettikleri tecrübenin en az 5 yılını da proje yönetimi alanında istiyorlar)

4) Gelecek cevaplara göre ileride ne yapmak isteyeceğime karar vereceğim bu soru ondan sonra daha anlamlı olacak aslında ama şimdiden sormak istedim. Eğer proje yönetimi konusunda çalışacaksam şimdiden bu konuda bir şeyler yapmak istiyorum. Öğrencilik hayatım boyunca kendimi hangi açılardan geliştirebilirim ? Veya ne zaman kendimi geliştirmeye başlayabilirim ? (Şu dersleri hele bir al bakalım da diyebilirsiniz.)

5) Okul sırasında proje yönetimi ile uğraşan bir firmada çalışmak da istiyorum bunun avantaj ve dezavantajları (gereksiz olur vakit ve enerji kaybedersin diyebilirsiniz) sizce nelerdir ? Çalışmaktan ziyade arada bir gidip gözlem yapabileceğim, nedir ne değildir biraz bilgi edinip sorularımı sorabileceğim bir ortam olabilirse çok daha iyi olur tabiki eğer böyle bir şansım varsa nasıl bir yol izlemeliyim ?

Kısacası aklımdaki sorular böyle. Çok uzun oldu farkındayım ama vakit ayırıp kısa bir şekilde cevaplayabilirseniz sevinirim. Yol göstermelerinize ihtiyacım var şimdiden bir planlama yapıp o doğrultuda çalışmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
24, Kasım, 2014 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

Saha ve teknik ofis tecrübesine sahip inşaat mühendisiyim. Öğrenciyken hayalim, şantiyede kariyer yapmaktı, şantiyeyi gerçekten seviyordum, bana göre oldugunu düşünüyordum. Stajlarda da bu fikrim değişmedi ama iş hayatı biraz daha farklı. Zamanla düşüncelerim değişti, edindiğin tecrübeler beni başka alanlara yönlendirdi.

Sektörle ilgili genel bir izlenim yapıp dogru yolu bulmak okurken pek mümkün olamaybiliyor, ama iş hayatında, birazcık gözlemciysen, bir kaç sene içerisinde yolunu çizebiliyorsun. Kendim de bunun bir örneği. Önce şantiyenin ilerleyen zamanlarda benim içn uygun olmayacağını düşündüm. Bana göre iyi ve kötü yanları vardı ama şundan emindim ki ileride bu işi yapmak istemiyorum. Planlama konusunda tecrübesi olan insanlarla konuşmalarım, onların yaptıgı işlere olan ilgim beni bu alana fikir olarak yönlendiren ilk şey oldu. Daha sonra Primavera eğitimi aldım. Orda da bu alanda çalışırken keyif alabileceğimi, başarılı olabileceğimi bir kez daha farkettim. Daha sonra proje yönetimi eğitimi aldım ve sadece kariyer konusunda değil, kendi işini kurma konusunda da aslında güzel bir alan oldugunu farkettim. Şuanda benzer düşüncelere sahibiz. Ben de işin özeti, artık proje yönetin alanında kariyer yapıp yeterli gereksinimlere ulaştıktan sonra kendi işimi kurmayı düşünüyorum.

Öncelikle şunu belirteyim, şantiyede teknik ofis kısmında görev almanı şiddetle tavsiye ederim. Merkez ofisler şantiyeye, imalata çok uzak. Etkin bir proje yönetimi için bence şantiyenin kokusu alınmalı. Saha mühendisi demiyorum bak, çünkü sahada birz daha dar bakıyorsun olaylara, orda bütçe, planlama, hesap kitaptan çok işin içine insan yönetimi giriyor. Bence tablonun büyük kısmını direk sahada çalışırken göremiyorsun. Senin düşüncende, iş öğrenemye başlanacak en güzel yer şantiye teknik ofisidir. Merkez ofislerde olaya kopuk kalabilir, iyi bir temel oluşturamayabilirsin.

Biraz iş tecrübesinden sonra proje yönetim eğitimleri alabilirsin. ( Ben öncelikle tecrübeyi gerekli görüyorum) Okurken yapabileceklerin ise, seçmeli derslerini ve bitirme projeni bu alanda almak, ms project, primavera vb. planlama programlarını öğrenmek, proje yönetimiyle ilgili bir takım seminerlere katılmak, bu alandaki çeşitli derneklere üye olarak çevre edinmek ve bu alana erken bir giriş yapmak olabilir.

 

Şimdi diğer sorularına gelelim :

1) Tüm alanlarını kapsar. Proje yönetim süreçlerine bakarsan başlatma, planlama, yürütme, kontrol ve kapatmadır. Fizibilite sonrası proje yönetim süreci başlar, proje kapanana kadar devam eder. Yine proje yönetimi bilgi alanlarını da incelersen demek istediğimi anlarsın.

         •    Kapsam yönetimi

         •    Zaman yönetimi

         •    Maliyet yönetim

         •    Kalite yönetimi

         •    Tedarik yönetimi

         •    Risk yönetimi

         •    İletişim yönetimi

         •    Entegrasyon yönetimi

         •    İnsan kaynakları yönetimi    

 


2) Çok genel sorular cevaplar değişir. Benim gördüğüm proje yönetim danışmanlıgı yapanlar genelde 10 yıllık bir kariyerin sonrasında (en erken) kendi işleri için kolları sıvamış. Bu iş için müteahhit olmak kadar maddi birikime gerek yok, firma giderleri ve belki başlangıçta ynaında çalıştıracağın bir personel. Önemli olan çevredir, çevren varsa iş alabilirsin. İş başına ortalama gelir, senin danışmanlık yaptıgın işin hacmine göre değişir. Böyle bir yaklaşık fiyat söylenemez.

3) İnternette yüzeysel olarak yaptığım iş aramaları sonucu bütün ilanlarda en az 10-15 yıllık tecrübe istediğini gördüm. Eğer direk olarak bu işle uğraşmak istiyorsam bu tecrübeyi nasıl elde edebilirim ? Yani illa şantiyede çalışmak zorunda mıyım ? (gerçi bu bahsettikleri tecrübenin en az 5 yılını da proje yönetimi alanında istiyorlar)

Yukarıda yazdıgım gibi, şantiye teknik ofislerinde, merkez ofislerde, proje yönetimi danışmanlıgı yapan firmalarda teknik ofis mühendisi, planlama maliyet kontrol mühendisi gibi pozisyonlarda başlayabilirsin mesela.

4) Bunu da yukarı da cevaplamıştım.

5) Stajlarını böyle yerlerde geçirebilirsin. ben okurken çalışma taraftarı değilim. Zaten senelerce çalışacaksın acele etme, üniversite kendini sadece mesleki değil kişisel anlamda da ( sosyal,kültürel) geliştirmek için eşsiz fırsat. İş hayatında zaman bulamayacagın şeyler için oldukça fazla zamanın ve kulüpler gibi kanallar ile imkanların var. Mesleki açıdan kendini geliştir tabiki ama bunun yanı sıra dil öğren, yurtdışı eğitim ve gezi imkanlarını değerlendir, kitap oku, kulüplere üye ol, hobilerin olsun. İyi bir birey olmadan iş hayatında da başarılı olamazsın. Hep pasif kalırsın. Kendini inşaat mühendislii ve kariyerine kaptırıp, başka yönlerden zayıf kalma. Herşeyi zamanında ypamak önemlidir. Okurken tabir-i caizse inek gibi yaşayan insanlar, eksikliklerini iş hayatında tamamlamaya çalışıyor, ama başaramıyor.

Başarılar dilerim

 

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,797 kez görüntülendi
5, Mart, 2018 İnşaat Mühendisliği kategorisinde gurkanozzcan C14 (3 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,665 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 508 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 567 kez görüntülendi
7, Ekim, 2014 Diğer kategorisinde Didem tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,153 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...