Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Şantiye Panolarında ve Elektrik Tesisatında Risk Analizi

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
356 kez görüntülendi
20, Temmuz, 2021 İş Güvenliği (İSG) kategorisinde aksutep C14 (5 puan) tarafından soruldu
15, Ağustos, 2021 İnşaat Mühendisi tarafından düzenlendi

Şantiye Elektrik Dağıtım Sistemleri

Şantiyeler herkesin bildiği üzere bir elektrik şantiye aboneliği sonrasında tahsis edilen güç miktarınca elektrik enerjisi çekerek kullanabilir. Bir 4 katlı bina inşaatı da olsa, otel, hastane gibi büyük şantiyeler de olsa hepsinde içerisinde elektrik hem aydınlatma hem el aletleri ve kimi zaman da iş makinaları için gereklidir. Peki İSG açısından şantiyelerde elektrik tesisatı nasıl olmalıdır? Elektrik tesisatının uygunluğu nasıl denetlenmelidir? Kontrol edilmesi gereken önemli noktalar nelerdir? Beraber inceleyelim.

Elektrik Topraklama Tesisatı

1.Şantiye elektriğini ister küçük bir panodan alsın isterse ana dağıtım panosundan beslensin enerjinin ilk alındığı noktada bulunan topraklama (bu eşpotansiyel olarak ta adlandırılabilir) barası topraklama değeri çok iyi olmalıdır. Çünki enerjinin ve topraklama hattının ilk çıkışı burasıdır ve bu ana pano da yapılan güzel bir topraklama değeri elektrik kaynaklı sorunlarda güzel bir koruma sağlar. 
2. Şantiye de bulunan tali dağıtım panolarına uygun kesitlerde topraklama hatlarının taşındığından emin olmalısınız. Topraklama hattı olmayan bir pano da çalışma yapmak, uzatma bağlamak bile çalışma esnası için çok tehlikelidir.
3. Şantiye ana panosunda veya tali panolarında uygun değerde kaçak akım koruma rölelerinin hayat koruma amaçlı dizayn edilip kullanıldığından emin olmalısınız. Üzerinde bulunan test tuşu ile denemeli hatta kablogiriş çıkışlarını kontrol etmeli fazla anlamıyorsanız anlayan bir elektrikçi ile beraber kaçak akım koruma rölelerinin devre de bağlantıları doğru yapılmış şekilde mi kontrol etmelisiniz.
4. Seyyar priz priz kabloları uygun boyutta spiral boru içerisine alınmalıdır. Bu hem ıslak zeminlerden hemde kabloların yıpranarak kısa devre veya direkt dokunmaya karşı korumuş olacaktır.
5. Tüm topraklama noktalarını kontrol etmeli ve topraklama ölçümü yaptırarak topraklama ölçüm raporunu isg evraklarınız arasına yerleştirmelisiniz. 

Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
2, Aralık, 2022 veliinan C14 (70 puan) tarafından cevaplandı

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam. İşime yarayacaktır. :'(

İlgili sorular

3 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 848 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 2,637 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 1,109 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 426 kez görüntülendi
4 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,186 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...