Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Udemy'de kurs verme hakkinda

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
560 kez görüntülendi
17, Temmuz, 2020 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından soruldu

Merhaba,


dünya siralamasinda mühendislikte top 5'te olan bir üniversitede yüksek lisansinin sonunda birisinin verdigi mühendislik kurslari ilginizi veya kurs almak isteyenlerin ilgisini ne derece ceker? Kurslar yapi ve geoteknik ana bilim dallarinda olacak. Bu dallarda hangi konulari ögrenmek istersiniz veya hangilerini insanlar ögrenmek istiyor? Udemy'de verilen kurslara baktigimda iceriginin pek de iyi olmadigini düsünüyorum. Kurslarin hepsi üstün körü verilmis kurslar bana göre. Örnek olarak TBDY 2018'i ve depreme dayanikli yapi tasarimini teorik altyapisi ile birlikte detayli bir sekilde anlatan kurs ne kadar ilginizi ceker? Buradan kurs almak isterseniz de dikkat edeceginiz noktalar neler olurdu veya oluyor? Cevap verenlere simdiden tesekkürler.

Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
18, Temmuz, 2020 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar


Udemydeki eğitimler ve eğitmenlere ilişkin fazlasıyla bilgi sahibi olan birisi olarak yorumlarımı paylaşmak isterim.


Udemy gibi bir platformda online eğitim alan kişilerin büyük büyük çogunlugu öğrenci veya yeni mezun ve genelde benim "sudan çıkmış balık sendromu" olarak adlandırdıgım süreçte kendilerini rahatlatmak, iş hayatına atılmadan öz güven kazanmak isteyenler.


Ya da, çalışan ancak işi gereği hiç bilmediği bir konuda görev alan ve süreci hızlandırmak adına hızlı bilgi edinmek isteyen çalışanlar,


Ya da, tamamen şunu da bileyim diye yüzeysel de olsa bir konuda bilgi sahibi olmak isteyenler


Tam da bu nedenle, çalışan veya konuya çok vakıf o alandaki kişilerin basit, yüzeysel, vasat gibi değerlendirmede bulunacağı, ancak yukarıda saydıgım kitleler için çok ilgi çekici paket eğitimler çok satıyor.


Sonuçta udemyde eğitim veriyorsanız, bir ticari beklenti de var demektir, öteki türlü gider youtube kanalında video çekersiniz. İşin içerisine ticari beklenti girince, pazarlama da giriyor ve bu durumda sizin yaptıgınız gibi arz-talep araştırmaları başlıyor ve sonuç olarak da, ihtiyacı karşılayacak ve udemy öğrenci kitlesini heveslendirecek başlık ve içerikler ortaya çıkıyor.


Bu çerçevede eğitimlere geri bakalım, udemyde çok önemli konulara değinen ancak 50 kişinin bile almadıgı eğitimler görüyorum. Sebebi ise, hedef kitlesi çok dar.


Bakın mezunların %10 u ancak uzman olmak istediği bir alanda 2 yıl harcamayı göze alıyor. Ancak aynı başlıkta 2 haftalık bir eğitim bulsun kaçırmaz anında katılır. 


Yine bir bakış açısı, eğitimin içeriğinden çok sertifikası soruluyor. Sertifika veriliyor mu :) Malesef bilgiden çok belgeye değer veriyoruz.


Adam pmp eğitimleri veriyor, piyasadaki reel kursların 10 da 1 i fiyatına, alan olmuyor ancak çok basit bir hakediş eğitimini binlerce kişi alıyor.


Ya da deprem performans analizi eğitimi var, yine 100 kişi almamış, ancak  6-7 tane program menülerinin yüzeysel  anlatıldıgı paket statik eğitimi binlerce kişiye satmış.


Ben eğitim çıkaracak olsam, içimden geçen örneklerle 7-8 saatlik proje yönetiminde kazanılmış değer analizi olurdu. Ancak bunu 100 kişiye bile satamayacagımı bildiğim için daha yüzeysel ms project ve primavera eğitimi yapar, kazanılmış değerden çok örnek üzeirnden menüleri ve program fonksiyonlarını anlatırdım :)  Çünkü konu benim neyi ne kadar bildiğimden ziyade, öğrenmek isteyenin neyi talep ettiği ..


Eğitim Türkçe olacaksa, Türkiye'deki piyasayı, eğitim durumunu, beklentiyi vs. bilerek emek harcamanızda fayda var. Depreme dayanıklı yapı tasarımının teorik altyapısı gibi bir başlık pek ilgi çekmeyebilir, ancak Türkiye'de popüler sap200, sta4cad ya da idecad vs. programların ortak kullanıldıgı, teoriden ziyade program ağırlıklı eğitim ise çok daha ilgi çekecektir.


Şöyle düşünün, iş ilanlarına bakın, kaç tanesi tbdy 2018 e göre depreme dayanıklı yapı tasarımı tecrübesi aranıyor diyor?  Hepsi sap2000, sta4cad, tekla bilen vs. diyor.


Hal böyle olunca da, insanlar da bilgiye para harcarken bu anahtar kelimelerden ve içeriklerden yola çıkıyor. Türkiye piyasasından kastım buydu.


Türkiye'de bilgisayar donanımları arasındaki ilişki ve yüksek performans için donanım optimizasyonu diye bir eğitim verin yüzüne bakılmaz, halbu ki bilgisayar kullanan birisi için ne kadar değerli ve bir bilgi.


Ancak bilgisayara nasıl format atılır diye eğitim verin, of of of :) anlatmak istediğim bu


Yine sorularınız olursa yardımcı olurum, ayrıca çıkaracagınız eğitimde Yapısor olarak da elimizden gelen desteği veririz. 


Başarılar 


19, Temmuz, 2020 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Detayli cevabiniz ve desteginiz icin tesekkür ederim. 

Degindiniz noktalardan dolayi ben de insanlarin fikirlerini almak istiyorum. Türkiye'de insanlar genelde emek ve zaman harcayarak isin dogru yapilisini ögrenmekten ziyade en kolay yoldan isi yarim yamalak yapmayi ögrenmek istiyor. 

Vermeyi düsündügüm egitimleri SAP2000 ile desteklemeyi düsünüyorum zaten. Örnek olarak vermeyi düsündügüm bir kurs olarak detayli bir sekilde TBDY 2018 maddelerinin ve kullanilacak metodlarin aciklamasini yapicam + depreme karsi yapi tasarimi yaparken nelere dikkat edilmesi gerektigini anlaticam + SAP2000 programi ile anlattigim bu metodlarin uygulamasini göstericem.

Vermeyi düsündügüm baska kurslar da:

- celik yapilar ve örnek olarak SAP2000 ile hangar tipi bir yapi tasarlanmasi

- betonarme yapilar ve örnek olarak SAP2000 bir yapi tasarimi

- farkli temel tipi tasarimlari + istinat duvari statik ve dinamik tasarimi + zeminde sivilasma analizi vs geoteknik konularini iceren bir kurs

Bu kurs icerikleri hakkinda düsünceleriniz nedir? Kurslara eklemek istediginiz bir sey var mi? Yapi tasarimi ve geoteknik alaninda insanlarin ögrenmek istedigi baska kurs fikriniz var mi? 
21, Temmuz, 2020 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
Hikayesi olan eğitimler ilgi görüyor.

Yani ilgili parametrelerden temel seçiminden başlayıp da, yeni deprem yönetmeliğine göre bir yapının baştan sonra tasarlanması gibi.

İçerisinde tüm yapısal analiz hikayesini barındıran, çok sık duydugumuz "A'dan Z'ye öğreten" sloganının hakkını veren eğitimler yani.

Bu çerçevede, aklınızdaki farklı kursları birleştirebilirsiniz.

Çelik yapılar güzel konu, betonarme kadar geniş kaynak  yok çünkü o alanda.

Varolanlardan farklı bir eğitim yaparak daha dikkat çekici kılmak için, aslında çok merak edilen konulara değinebilirsiniz.

Örneğin temel seçimi yine, bunlardan birisi. Radye temel deyip geçiyor herkes. Ne zaman mütemadi, he zaman kazıklı temel kullanırız ya da ne zaman zemin güçlendirme yoluna gideriz. Eğitimin başında örneklerle bu konuya değinebilirsiniz.

Keza aynısı döşeme seçiminde de geçerli. Mühendis ne tip döşeme kullanacağına, ya da tünel kalıp yapıp yapmamaya mesela neye göre karar veriyor?

Kütle sönümleyiciler, çekirdek taşıyıcılı yapılar, ne bileyim mesela betonarmesi burgulu, eğrisel olan yapılar... Elbette bunların analizi verilemez eğitimde ama en azından mantık olarka, fikir olarak, ne tür durumlarda tercih edilir, tasarlanırken alışa geldiğimiz klasik yapılardan ne gibi farklılıkları ve zorlukları vardır....

Tüm eğitim ve kaynaklar bir kaç katlı basit yapılar üzerine. Aslında bilgileri tam verebilmek adına güzel bir strateji elbette. Ancak yüksek yapılarda değişen tasarım kriterler neler? En azından eğitimin bir parçası olarak bu konulara değinilebilir.

TBDY 2018 nereye kadar yeterli? Yönetmeliklerin yetmedği yerlerde, yapılarda mühendisler nasıl davranıyor ? Ne gibi referansları arıyor, kabul ediyor.

gibi.. bu tür içeriklerle zenginleştirmek, varolandan farklı kılar, sadece öğrenci değil her yaştan tecrübeden kişilere hitap edebilir. 

Süreçte benimle bilgi paylaşırsanız, incelemek ve katkı sağlamak isterim içeriğinize =)

Başarılar 
21, Temmuz, 2020 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Baslayacagim zaman size de haber veririm, fikir alisverisi yapabiliriz ancak daha 1.5 ay civari baslayamam. 

Komple yapisal tasarim kursu hazirlamayi düsündüm ancak örnek olarak SAP2000 + TBDY 2018 + Depreme Dayanikli Yapi Tasarimi + Celik Yapilar + Betonarme + Geoteknik Temalari derken kursun toplam süresi baya bir olur. 

Dün gece kabaca bir hesap yapinca sadece TBDY 2018'i detaylica aciklamam bile 10-12 saat sürer gibime geliyor. Bir de bunun materyalleri toplama, slayt hazirlama vs gibi hazirliklariyla bu süre 3-4 katina cok rahat cikar gibime geliyor. Yukarida saydigim temalar toplam 40-50 saat sürer belki daha fazla. 150-200 saat vakit ayirmam ilk etapta cok mümkün degil. O bakimdan ben ayri ayri yapmayi düsünmüstüm. Ama baslangicta 6 temanin 3'ünü yükleyip gerisi gelecek diyebilirim. 3 tema yüklüyken alanlar o 3 tema icin ücret öderler, diger gelecek kurslara da ücretsiz sahip olurlar. 6 tema da yüklenince fiyati güncellerim. Böylece 3 tema yüklüyken alanlar diger temalar gelmezse veya gec gelirse magdur olmamis olurlar. Bu sekilde sizce nasil olur? Ayrica bu saydigim 6 temayi da iceren bir kursa ne kadar fiyat bicmeliyim? Udemy ve vergi kesintileri hakkinda daha arastirma yapmadim hic. 
25, Temmuz, 2020 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
hazır olanları yayınlayıp diğerlerini üzerine eklemek mantıklı bir strateji, bir yandan da öğrenci ve geri bildirim kazanmaya başlamış olursunuz

Fiyat olarak ise şuanda en popüler eğitimler 50-100 tl bandında oldugu için böyle bir algı oluştu, 100 tl üzerine çıkan eğitimler pahalı adlediliyor (saatine bakılmaksızın)

O nedenle  paket stratejisi de önemli. 50 saatlik tek bir eğitim yerine, daha kısa süreli daha fazla sayıda eğitim sunulabilir.

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 352 kez görüntülendi
0 beğenilme 1 beğenilmeme
0 cevap 1,240 kez görüntülendi
29, Nisan, 2016 İnşaat Mühendisliği kategorisinde sefanur C16 (150 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 364 kez görüntülendi
9, Ocak, 2015 İnşaat Mühendisliği kategorisinde mühendisbay C16 (113 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 6,034 kez görüntülendi
7, Aralık, 2014 Kaba İnşaat kategorisinde engin_eer C14 (92 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 1,436 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...