Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

BIM Manager olmak

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
1,466 kez görüntülendi
4, Haziran, 2020 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Plywood Mühendisi C14 (27 puan) tarafından soruldu
4, Haziran, 2020 Plywood Mühendisi tarafından düzenlendi

Herkese merhaba değerli meslektaşlarım ve mimar arkadaş/abilerim. Ben inşaat mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim ve kariyer hedefimde de planlama ,şantiye vs.dense BIM alanında çalışmak yani BIM Consultant/Manager olmak var .


Türkiye'de pek mümkün olmasa da yurt dışındaki kariyer sitelerine baktığımda(Alta da linkini bıraktım) , özellikle de İngiltere'de mükemmel fırsatlar olduğunu gördüm.


Size sorum; Bir inşaat mühendisi mezun olduğunda illa yapı denetimde mi çalışmalı veya şantiyede illa  beton mu dökmeli veya da illa primavera -ms project ile plan mı yapmak zorunda? Kendimizi Revit Architecture-Structure-MEP ve Navisworks alanında geliştirerek yurt dışında BIM Manager olarak çalışabilir miyiz? Yoksa bu bizim için sadece bir hayal mi 


Bu konu hakkında bilgi veya deneyimleri olan varsa ve paylaşmak isterse çok sevinirim hepinize teşekkürler...


Merak edenler için örnek bir iş ilanı : https://www.cv-library.co.uk/job/212074048/Bim-Manager?hlkw=bim-manager&search_location=&sid=07f71af8-4052-4b28-938a-32ba1b0b7515

Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Haziran, 2020 Baaaksi C14 (34 puan) tarafından cevaplandı
Bu alana ilgi duyuyorum ben de, sorularına cevap bulmak için bir kaç tavsiyede bulunucam instagram da bimteknoloji bim4turkey buildingsmart bim4projects bimchief bimgenius bimdiary hesaplarını takip edebilirsin. Bu işte hangi bilim dalından olduğundan çok disiplinler arası  iletişim, bilgi paylaşımı, ekip ruhu gibi kavramlar çok önemli. İngiltere dışında daha bir çok yerde bahreyn, katar, dubai, cezayir, kıbrıs, ırak, azerbeycan, rusya gibi daha bir sürü yer sayabilirim örnek projelerle birlikte kullanılıyor bim. Projenin boyutu arttıkça BİM kullanılma olasılığı artıyor, Ayrıca Türkiyede 30 civarı firma, şantiye kullanıyor şu anda.
4, Haziran, 2020 Plywood Mühendisi C14 (27 puan) tarafından yorumlandı
Önerileriniz için teşekkürler .Bu arada siz mimar misiniz inşaat mühendisi mi ? Çünkü disiplinler arasında Revit kullanilma oranı da farklı .Mesela Türkiye'de mimarlar Reviti çok kullanırken inşaat mühendisleri neredeyse hiç kullanmıyor.30 tane firma dediğinizde biraz şaşırdım açıkçası hangi firmalar bunlar adini biliyor musunuz ?
4, Haziran, 2020 Baaaksi C14 (34 puan) tarafından yorumlandı
Bu 30 firmanın içerisinde müteahhitler, tasarım ofisleri, proje yönetim şirketleri bulunuyor sadece müteahhitler değil. Google da bir kaç araştırma yaptığınızda ulaşabilirsiniz bu firmaları. Ben inşaat mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim. BİM sadece revit yazılımı üzerinden sağlanmıyor. Bu işin statik kısmında ProtaStructure, Tekla Xsteel kullanabiliyorsunuz.Türkiyede mimarı, statikçiyi birleştiren İdecad var mesela.
4, Haziran, 2020 Baaaksi C14 (34 puan) tarafından yorumlandı
Bu alanda eğitimler almak istiyorsan İTÜSEM BİM veya ODTUSEM BİM eğitimlerini tavsiye edebilirim.
4, Haziran, 2020 Plywood Mühendisi C14 (27 puan) tarafından yorumlandı
Elbette biliyorum archicadi protasi idecadi falan varBIMolarak sadece Revit programı yok benim demek istediğim asıl şey hangi inşaat firmaları şu an reviti kullanıyor idecad prota vs kullanan zaten çok var ama Revit Structure pek yok.

Uzmanlık eğitimleri oldukça pahalı.20 saatlik bir eğitim ve sertifika için 2800+KDV verecek gücüm yok açıkçası onun yerine orta seviyede coursera veya udemyden 50 de 1i fiyatına öğrenmek açıkçası daha mantıklı bence
3 beğenilme 0 beğenilmeme
6, Haziran, 2020 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

Sorunuzun cevabına öncelikle yanlış anlaşılmaları düzeltmek ile başlamak isterim.


BIM alanında uzmanlaşmak, planlama veya şantiye alanında çalışmaya alternatif bir iş kolu değildir.


BIM bir proje yönetim şeklidir. Şantiye, proje yönetiminin uygulama ayağı, planlama ise adı üstünde planlama ayagıdır.


Yani siz BIM alanında uzmanlaşacaksanız, bir proje yönetim sisteminde uzmanlaşacaksınızdır. Şantiyeden de yetişebilirsiniz, planlamadan da, maliyet kontrolden de, dizayndan da.


BIM henüz yeni, ülkemizde ise çok çok yeni bir sistem.  Autocad öncesi ile sonrasındaki dizayn şekline bakarsak, BIM, çok daha köklü değişiklikler getirecek, çünkü sadece bir dizayn veya yazılım meselesi değil, dediğim gibi bir proje yönetim felsefesidir.


Bu yeni olma durumundan dolayı, ülkemizde revit ile 3d tasarım yapmaya BIM deniyor. Hayır efendim onun adı 3d tasarımdır. Eğer olay sadece revitte 3d model yapmak olursa, bunun autocad 3d, sketchup, 3dmax vb. program kullanımından farkı yoktur.


BIM'in 4,5,6 hatta 7.boyutları var. Tüm proje yönetimini, her disiplini süperpoze ederek 3d model üzerinden yürütmeyi hedefler. Planlama da, bütçe de, dizayn da, hatta prosesi de.


Peki neden bu sorudaki gibi, olay sadece Revit'ten ibaret, veya BIM uzmanlığına planlama gibi bir alan olarak bakılıyor. Çünkü yeni :) Olayın başlangıç noktası 3d model oldugu için, hali hazırda buna en yatkın ve ilk girecek olan mimarlar üzerinden başladı, zamanla statik dizayncılar, sonra da elektrik ve mekanik dizayncılar entegre olmaya başladı.


3.havalimanı gibi projelerde, ya da Rönesans'ın çeşitli şantiyelerinde, ya da bazı kamu ihalelerinde, teknik ofisler de dahil oldular ve planlama ve maliyet kontrolü, hakedişleri BIM sisteminde yapmaya başladılar. (Hangi firmalar kullanıyor sorunusa cevaben)


Yani siz BIM sistemini bilen şantiyeci de olabilirsiniz., BIM Planlama uzmanı da olabilirsiniz vs.


Çünkü bir projeyi BIM süreçleri ile yapabilmek için, her paydaşın bu sistemi bilmesi gerekir. Tasarımcı revit veya hangi yazılım ise orada tasarım yapabilmeli, teknik ofis tüm verileri oradan çekebilmeli, şantiye o tasarım üzerinden ugyulayabilmeli gibi.


BIM alanında uzmanlaşacaksanız, felsefesini daha iyi anlamalısınız. Çünkü sadece revit veya navisworks bilmek sizi BIM uzmanı yapmaz. Program bilmiş olursunuz.


Bu BIM olur, başka birşey olur, sadece sistemdir. Beton dökmeyi, planlama mantıgını, ya da dizaynı bilmelisiniz ki, o iş kolunda BIM uzmanı olabilesiniz.  


Yani şöyle açıklayayım, ya illa metraj mı çıkarmalıyız, ya da pafta mı çizmeliyiz. Autocad uzmanı olsak olmaz mı?


Peki autocad uzmanı olup ne yapacaksınız =) Metraj çıkarıp çizim yapacaksınız. BIM'de mantık da aynı. Revit sizi uzman yapmaz, uzmanlıgınızı BIM sisteminde uygulamanıza yarar.


Başarılar


8, Haziran, 2020 Plywood Mühendisi C14 (27 puan) tarafından yorumlandı
Peki bunun için tam olarak ne önerirsiniz. Mezun olduktan sonra teknik ofisteki operasyonel süreçlerin nasıl ilerlediğini,şantiye kavramının ne olduğunu tam olarak kavradıktan sonra tam olarak ne yapmam gerekir ? 
8, Haziran, 2020 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
mezun olduktan sonra yapı işletmesi alanında yüksek lisans yapmanızı ve tez konusu olarak BIM ile ilgili bir başlık seçmenizi

Proje yönetim eğitimleri almanızı

BIM eğitimleri almanızı

tavsiye ederim. Burada yapacağınız faaliyetler ve tanışacağınız insanlar zaten kariyer hayatınızı şekillendirecektir.
8, Haziran, 2020 Plywood Mühendisi C14 (27 puan) tarafından yorumlandı

Aykut bey peki yıldız mezunu olarak yıldızda tezsiz yapı işletmesi yüksek lisans yapma hakkında fikirleriniz nedir ? 6 Ay belki de daha fazla iş arayana kadar birkaç ay daha dişimi sıkıp yapı işletmesi tezsiz bitiririm 1 yıllık , hem zamanım boşuna geçmez,hem işletmeci kafasıyla düşünmeye başlar, hem İstanbul gibi bir megakentte iş fırsatlarını kovalar , hem maaş konusunda master farkı olur hem de aileden uzakta biraz ayaklarımın üstünde durmaya çalışırım:) .Tezsiz olduğu için belki okurken işte de çalışma ihtimalim olur .Siz ne düşünüyorsunuz dediklerime katılmakta mısınız fikirlerinizi duymayı çok isterim..

8, Haziran, 2020 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
ben ytü mezuyunum ancak yüksek lisans yapacak olsam itü ya da boğaziçi tercih ederdim.

2 sebebi var bunun, hem her ne kadar itiraz eden ve önemsemeyenler olsa da , etiket meselesi.

Hem de farklı bir kurumun kültürünü alma meselesi.

Tezsiz yüksek lisanslar pahalı oluyor, ekonomik durumunuz elveriyorsa neden olmasın. Çalışırken daha kolay tabi.

Ancak anlayışlı bir firmada başlarsanzı tezli de yapılabilir. Dediğim gibi güzel bir tez konusunda iyi bir hoca ile çalışmak, tezsize göre en büyük artısı olacaktır.

Tezli ya da tezsiz olmasını biraz da mezun oldugun anki koşullar şekillendiriyor tabi. 

Hemen iş bulamayabilirsin, bu durumda tezsiz için ekonomik durum olmazsa zaten tezliye yöneleceksin gibi....
8, Haziran, 2020 Plywood Mühendisi C14 (27 puan) tarafından yorumlandı
Çok teşekkürler :)

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 402 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 478 kez görüntülendi
4, Eylül, 2019 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Mühendisuğur C14 (13 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 520 kez görüntülendi
4, Şubat, 2018 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde cptan C16 (168 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,139 kez görüntülendi
6, Ağustos, 2017 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde cptan C16 (168 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 780 kez görüntülendi
2, Mayıs, 2016 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde tolga gunay C14 (20 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...