Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İnşaat mühendislerinin sıklıkla kullandıkları programlar nelerdir ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
618 kez görüntülendi
20, Kasım, 2019 Diğer kategorisinde Deniz can AKBULUT C14 (35 puan) tarafından soruldu
Autocad exel vs. , İnşaat mühendisleri birçok program kullanıyor. Bu programlar nelerdir ve hangi amaçla kullanıyorlar ? Exel mesela birçok alanda kullanılan çok kapsamlı bir program bir inşaat mühendisi exel de neler yapar ? yardımcı olursanız sevinirim.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Kasım, 2019 modoste C20 (590 puan) tarafından cevaplandı
21, Kasım, 2019 Deniz can AKBULUT tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
nerdeyse tüm teknik hesaplamalar excelde yapılır kabul görür.

hakediş-keşif-maliyet-iş programı-revize fiyatlar-fiyat farkları- ataşmanlar-kübaj tabloları ve kişinin kendisine göre düzenlediği teknik ofis dökümanları (günlük-aylık-haftalık raporlar- maliyetler-kar zarar tabloları-grafikler vs vs vs)

15 senelik teknik ofisçiyim ve başka programlarla bu işler yapılamaz zaten iyiki excel var.
21, Kasım, 2019 Deniz can AKBULUT C14 (35 puan) tarafından yorumlandı
Öncelikle teşekkürler. Exel gerçekten çok amaçlı bir program peki autocad gibi diğer çizim programları veya özelleşmiş yapı tasarım programları var bunların amaçları nelerdir ? Şantiyede kullanılan planlar hangi programlarla hazırlanır ? 
1 beğenilme 0 beğenilmeme
21, Kasım, 2019 Mr.bohem C20 (544 puan) tarafından cevaplandı
hocama katılıyorum. mühendislik bölümlerinin hepsinden mezun arkadaşlar excel porgramından faydalanıyorlar. ister kamuda çalışsın ister şantiyede ister akademik . eexcel programını aktif bir şekilde kullanabilmek size büyük fayda sağlayacaktır. bunun yanısıra daha özele indirgersek inşaat mühendisleri için olmazsa olmaz autocad programıdır. çelik yapılar için sap--tekla, statik hesaplar için idecad öğrenebilirsiniz. artık sayıca epey fazla mezun veren inşaat mühendisleri içinde fark yaratmak istiyorsanız ne kadar çok program bilrseniz o kadar iyi
22, Kasım, 2019 Deniz can AKBULUT C14 (35 puan) tarafından yorumlandı
Teşekkür ederim. Ben de dahil olarak öğrencilerin çoğunun içindeki korku mezun trafiği. Bu konuda verebileceğiniz bir öneri tavsiye olursa müteşekkir kalırım.
26, Kasım, 2019 Mr.bohem C20 (544 puan) tarafından yorumlandı
hocam ; inşaat sektörü geniş bir yelpaze ve lokomotif bir sektör olduğundan, önceki yıllarda verilen mezunların karşılığı gerek özelde gerek kamuda karşılanabiliyordu. krizle beraber özel sektörde inşaatlar durma noktasına geldi. büyük firmalar krizle boğuşmaya çalışıyor. kamu deseniz zaten 2012-2014 yıllarından sonra doygunluğa ulaştı. benim kpssden 92 alan arkadaşım ilk iki atamada atanamadı buradan hesap edin. çok karamsar bir tablo çizmek istemiyorum ama görünen artık bu sektörün eskisi kadar beklentileri karşılayamadığıdır. burda size ne iş düşüyor ne yapmanız gerek, bundan bahsetmek gerekirse: evet onlarca anadolu üniversitesinden binlerce inşaat mühendisi mezun oluyor her yıl. burada sizin fark yaratmanız gerekiyor. bir iş görüşmesine gittiğiniz zaman "bu firma beni neden işe almalı" bu soruya önce kendinizin cevap vermesi gerekiyor. nacizane tavsiyem üniversite yıllarınızı benim yaptığım gibi boş boş geçirerek değil kendinize mesleki olarak birşeyler katarak geçirmenizdir. CV'nizi yazacağınız bir cümle,bir program adı sizi binlerce kişinin önüne geçirebilir. artık bilgiye erişim çok kolay. soğuk kış günlerinden alın çayınızı elinize açın eğitim videolarını herhangi bir program hakkında bilgi edinin. bunu uygulamaya dökmeye çalışın. her yaz gidin bir tanıdık firmaya, orada şantiye stajı yapmak istediğinizi söyleyin.ustaların yanında durun gözlemleyin. okulda öğrendiğiniz teorik bilgilerin şantiyedeki karşılıklarını görün. derslerde soyut kalan kavramları orada somutlaştırırsınız. uzun yazdım kusura bakmayın.ama bular benim yaşayarak tecrübe ettiğim şeyler. biraz yardımı dokunur,bakış açınızı değiştirirse ne mutlu. Allah tüm meslektaşlarımıza hayırlı işler nasip etsin. 
27, Kasım, 2019 Deniz can AKBULUT C14 (35 puan) tarafından yorumlandı
Estağfurullah. Çok teşekkürler çabam da o mezun olmadan önce kendimi belli bir düzeye getirmeliyim.Bu yolda uzun bilgi yok.

İlgili sorular

3 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 4,212 kez görüntülendi
5, Ağustos, 2018 Diğer kategorisinde koray52 C14 (50 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 494 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 547 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 1,518 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,082 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...