Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

zeminde titreme

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
4,027 kez görüntülendi
1, Temmuz, 2019 Prefabrik Yapılar kategorisinde brkksp16 C14 (5 puan) tarafından soruldu
Öncelikle merhabalar bodrum katı olmayan eski prefabrik fabrika binasında, makinalar çalıştığı zaman yoğun bir şekilde zeminde titreşim oluyor, makineler kolon veya tavana bağlı değil sadece bastığı zeminde bir titreşim oluşuyor,temel kısmında taşıyıcı sistemde herhangi bi sorun yok bu titremeye nasıl bir çözüm bulabiliriz veya neden böyle bir sorun oluşuyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 beğenilme 1 beğenilmeme
2, Temmuz, 2019 AlperennKaranlk C14 (3 puan) tarafından cevaplandı

Bu gibi olayları genelde eski köy evlerinde görürüz. Evin içinde yürürken ev adeta sallanır ve bastığınız yer çöküyormuş gibi hissedilir. 


Bu genelde yapının betonarmesinin doğru oranda eşit olarak dökülmediğinde kaynaklanır. 

Muhtemelen makinelerin bulunduğu zemindeki beton ya az yada fazla dökülmüş olabilir. Yani beton döşemeye eşit şekilde dağılmamış bu yüzden döşemede sıkıntılar mevcut.  

2, Temmuz, 2019 brkksp16 C14 (5 puan) tarafından yorumlandı
Cevabın için teşekkür ederim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2, Temmuz, 2019 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
Fabrika diyorsun, makina diyorsun ve makinalardan dolayi zeminde titresim oluyor niye diye soruyorsun? Cok acayip gercekten. Ülkede yaptigi isi bilen yok herhalde. 
2, Temmuz, 2019 brkksp16 C14 (5 puan) tarafından yorumlandı
Kardeşim cevap verdiğin için teşekkür ederim. Yaptığım işi biliyorum sorun şu her makinanın altında olmuyor ve aynı makinayı farklı fabrikalarda kullanılırkende gördüm böyle bir sarsıntı durumu yoktu bende ona istinaden sordum belki işini bilen biri cevaplar diye sonuçta otomotiv sektöründe bir pres makinası değil tekrar teşekkür ederim cevabın için iyi akşamlar.
2, Temmuz, 2019 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Zaten bir tasarim her yerde calissaydi mühendislere ihtiyac duyulmazdi. Aynisi senin durumun icin de gecerli. Ayni makina her yerde bu tarz sorunlar cikarmadan calisiyor olsaydi, yapi dinamigi veya zemin dinamiginde makina temelleri diye konu olmazdi. Isini bilmeme kismi oradan geliyor. Bu konularda isi bilen bir mühendise verin ne yapilmasi gerektigine cözüm bulur. Daha en bastan makina yerlestirilirken bunun tasarimi yapilmasi gerekiyordu. 
2, Temmuz, 2019 brkksp16 C14 (5 puan) tarafından yorumlandı
Kardeşim benim fabrikayı ben yapmadım başında bulunmadım yazdığımı okursan eski yazıyor bişey yapacağım yok bişeyler öğrenip yol göstermek kendimce çözümlerim var sen gönlünü rahat tut amaç ucuz yollu halledebilmek buda mühendisliğin bir parçası bir fikir vermeyeceksen boşuna polemiğe girmeyelim ben iyiyim mükemmelim demiyorum canını sıkan birşeyler var heralde konuyu başka yerlere çekiyorsun biliyorsan biliyorum, bilmiyorsan bilmiyorum de uzatmayalım kal sağlıcakla.
2, Temmuz, 2019 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Daha en basindan bunun tasarimi yapilmaliydi derken seni elestirmiyorum, ülkedeki is bilmezligi genel anlamda elestiriyorum. Olmasi gereken daha o makina yerlestirilirken vibrasyon yalitimi yapilmaliydi. Kimin yaptigini/yapmadigini sorgulamiyorum. Ülkede kimse yaptigi isi bilmiyor. Kimsenin yaptigi isi bilmemesi, özen göstermemesi ve kendini gelistirmemesi beni rahatsiz ediyor. Ben de rahatsiz oldugum bir konuyu dile getiriyorum. 

Seni elestirdigim kisim da yaptigin is hakkinda bilgi sahibi degilsin. Sordugun soruyu yapi dinamigi dersi almis siradan bir ögrenci bile bilmeli. Detayli bilmese bile neden böyle bir sorun oldugunu bilmeli. Devaminda söylediklerinden de zaten konuyu bile duymadigin anlasiliyor. Mühendis denilen kisi her seyi bilmek zorunda da degil ama saglam bir temeli olan kisi bilgiye nasil ulasabilecegini bilmeli. Internette makina temelleri diye bile aratsan karsina kaynak cikar. 
2, Temmuz, 2019 brkksp16 C14 (5 puan) tarafından yorumlandı
Tamam kardeşim seni dinleyeceğim ya ayda bir titreşimden bozulan makinaları değiştireceğim yada en mantıklısı bu fabrikayı yıkıp yeniden yapmak teşekkür ederim önerin için Allaha emanet ol.
2, Temmuz, 2019 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Dedigim konuyu acip baktin mi? Makina temellerinden fabrikanin yikilmasi mi gerektigi anlasiliyor? Türkiye'de mühendislik okuyanlara niye hala Türkce dersi veriliyor üniversitede diyordum ama her dönem okudugunu anlama dersleri konulmasi gerekiyor anlasilan. 

Ama ondan daha önemlisi yukarida bahsettigim konuyu acip baktin mi? 
2, Temmuz, 2019 brkksp16 C14 (5 puan) tarafından yorumlandı
Kardeşim beni anlamayan sensin hala uzatıp duruyorsun kapatalım bu konuyu sakin sakin o kadar çok takılacak şey var takılacak bunu mu buluyorsun makina titreşiminden dolayı sallama yapar ama bunu minimalize etmek istiyorum ki makinaların ömrü uzasın dolar almış başını gitmiş makina ispanyadan geliyor kaygım bu sen canını sıkma yapılacak uygulamayıda biliyorum amacım fikir alışverişinde bulunmak farklı çözümler üretmek hadi sen sağ ben selamet 
0 beğenilme 0 beğenilmeme
18, Temmuz, 2019 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

neden oluyor sorusu basit, makina titriyor, bu titreşm sönümlenmediği için yapıyı da titretiyor. Binanın yanından ağır bir iş makinesi geçerken, veya kırım yapılırken titremesi gibi.

titreşimi sönümleyici kauçuk halılar var, makinaların altına bunlardan koyunuz. ya da, zemindeki taşıyıcı betondan köpük, taşyünü vs. ile ayrılan bir zemin betonu dökün yüzer döşeme gibi, makinaları onun üzerine koyunuz. aksi takdirde ilgili titreşim taşıyıcıya da zarar verebilir.


makina temeli, makina zemini, makine halısı vs. şeklinde google arama yapabilirsiniz.

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 566 kez görüntülendi
18, Temmuz, 2020 Prefabrik Yapılar kategorisinde predest C14 (45 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 525 kez görüntülendi
16, Aralık, 2018 Prefabrik Yapılar kategorisinde erdemre C14 (27 puan) tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 538 kez görüntülendi
29, Ekim, 2018 Prefabrik Yapılar kategorisinde b.engineer C18 (478 puan) tarafından soruldu
5 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 667 kez görüntülendi
7, Kasım, 2014 Prefabrik Yapılar kategorisinde Serdar M. tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 171 kez görüntülendi
13, Ocak, 2022 Betonarme Yapılar kategorisinde Menemencioğlu C14 (3 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...