Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Fikirlerinizi bekliyorum

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
721 kez görüntülendi
17, Nisan, 2019 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde OGUZİNS C18 (309 puan) tarafından soruldu
Haziranda okulum bitiyor mezun olacağım fakat ne yapacağım konusunda bi fikrim yok .akademisyen mi olsam muvazzaf subay mı olsam devlete girebilmek için KPSS ye mi çalışsam fikirlerinizi nedir yardımcı olur musunuz ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

2 beğenilme 0 beğenilmeme
21, Nisan, 2019 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
senin hayattan beklentini bilmeden senin adına fikir veremeyiz ki...

akademisyen mi olsam muazzaf subay mı diyorsan, daha kendin bir araştırma ve eleme yapmamışsın demektir. 

Bu şekilde sorarsan, herkes sana kısa cevap verecektir. Ve de pek çok insan işinden memnun olmadıgı için, tek cümle ile kendi yapmadıgı işi övecektir. adamlar şöyle rahat çalışıyor  böyle iyi kazanıyor diye.

Sana tavsiyem, akademisyenler az çok ne iş yapıyor biliyorsun okuldan, maaşlarını, sosyal haklarını vs. araştır.

Aynı şekilde memurlar.nete gir, mühendis alım kriterlerine, maaş durumlarına, mühendis alan kurumlara  ve oradaki çalışma şartlarına yapılan işlere bak. Seni hangi kurumlar cezbediyor.

Muazzaf subay kısmını anlamadım. Direkt askerlik mi yoksa tsk nın mühendis subay diye bir pozisyonu mu var ? Her ne ise tsk bünyesinde çalıştıgın sürece, orası bambaşka bir dünya, gerçekten o disiplin ve dünyaya girmek istediğine emin misin? 

Bunlarla beraber kendi hayat beklentilerini karşı karşıya koy, hangisi daha çok uyuşuyor ona bak.
22, Nisan, 2019 OGUZİNS C18 (309 puan) tarafından yorumlandı
Aykut şefim aslında istediğim ne biliyor musunuz .kendimi ve ilerde evlenince inşallah ailemi kimseye muhtaç etmeyecek bir maaşa sahip olabilmek ve hayatımı sürdürmek istiyorum hepsi bu .
23, Nisan, 2019 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
Öncelikle eğer sektörde bir çevren yoksa sana aracı olacak, çok kötü bir dönemde mezun olacagın için kendini her duruma hazırla, psikolojik olarak hazır ol ki umutsuzluga kapılıp mesleğinden soguma.

Ben  2012 gibi sektörün çok iyi oldugu bir yaz ayında mezun olmama rağmen, 5 ay işsiz kaldım. Yeni mezunun aracısız iş bulması zaten zorken, mezunun fazla işin az oldugu şu dönemde daha da zor.

Devlete girmek de artık zor. KPSS için seneye girilebiliyor diye biliyorum emin değilim.

Yapacağın şey,güzel bir cv hazırla, şimdiden kariyer.net vs. gir. İlanlara başvurmaya başla.

Linkedin'de aktif ol, aynı şekilde tüm ilanları kovala.

İş ilanı paylaşılan sosyal ağları, web platformularını tespit ve takip et.

KPSS'ye çalışmaya başla, 

Yabancı dil durumun nedir? Yoksa ingilizceye paralel olarak başla, çok klişe ama hep karşına çıakcak, hep pişman olacksın. Akıllılık edip üniversite bu işi çözmediysen, önündeki 2 yılda çöz. İngilizcen iyi ise Almanca ya da Rusça çalış (avrupa veya eski sovyet ülkelerinde kapı olsun diye)

Kısa vadede, bir ayını autocade bir ayını ofis programlarına (excel, word, ms project) ayır. 2 ayda bunları iyi seviyelerde öğren.

Udemy üzerinde 20-30 tl gibi ucuz eğitimler var. 100-200 tl bütçe ayır, bunları al, temel seviyede güzel şeyler öğrenirsin.

Belki 1 yıl iş bulamazsın, yorulma sürekli kendini geliştirmeye devam et. Piyasa açıldıgında, koluna ne kadar bilezik taktıysan o kadar değerli olacaksın.

KTÜ güzel üniversitedir, böyle de bir avantajın var piyasada.

Bol şans
24, Nisan, 2019 OGUZİNS C18 (309 puan) tarafından yorumlandı
Umutsuzluk her daim var bende şefim ,sanki okumam falan bir fayda sağlamayacakmış gibi geliyor artık çok korkuyorum .ingilizcem orta seviye ,excel i orta derecede biliyorum ve şu an üzerinde çalışıyorum ,AutoCAD programını biliyorum ,ayrı olarak sta4cad ve idecad altyapım var ve bu programları kullanmayı öğrendiğimi düşünüyorum .statik proje okumayı biliyorum (biliyorum laflarımı lütfen yanlış anlamayın hiçkimse hiçbirşeyi %100 bilemez benimde eksimlerim var fakat genel manada konuşuyorum ) 2 ay küçük bir firmada prefabrik depo (tekil temel mevcut idi),konut ve üniversite ek bina (radye temel)inşaat uygulamalarını gördüm,sonra 3 ay kadar da 1410 konut 1 cami 1 okul 2 ticaret merkezi TOKİ ihalesi inşaatında staj yaptım .1 ay kadar da ofis stajım mevcut.genel itibari ile böyle bir durumdayım ,okulu da inşallah ilk 3 te bitireceğim yani diploma puanımda iyi olacak inşallah .imkânlarım doğrultusunda elimden geleni yaptım .durum böyle şefim ,açıklamalarınız içinde teşekkür ederim .
30, Nisan, 2019 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Sektör zaten kötüyken yani is bulma süresi oldukca fazlayken ben olsam yüksek lisansa baslardim (yapmadigini farz ederek). Mümkünse yurtdisinda yap degilse yurticinde daha iyi üniversitelerde. Diploma notun da iyi geldiyse yurtdisinda iyi üniversitelere girebilirsin. 
30, Nisan, 2019 OGUZİNS C18 (309 puan) tarafından yorumlandı
Teşekkürler yorumunuz için

İlgili sorular

4 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 444 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 642 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 313 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,224 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 421 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...