Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Sap2000’de mod birleştirme yöntemi ile Case ve Combination ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


3 beğenilme 0 beğenilmeme
1,244 kez görüntülendi
20, Aralık, 2018 sap2000 kategorisinde Precast_engineer C14 (6 puan) tarafından soruldu
Arkadaşlar merhabalar. Benim sorum prefabrik bir yapının modellenmesiyle alakalıdır. Öncelikle komple arakatlı 2 kattan oluşan yapıyı modellerken önce R=7 alınarak sistem çözülür ve deplasmanlar ve göreli ötelenmeler kontrol edilir. Daha sonra üst katın yani mafsallı çatının yükleri Ralt/Rüst-1 oranında yani 7/3-1=1.33 ile artırılarak sisteme etkitilir. Benim problemim şöyle: Önce spektrum grafiğini oluşturdum ve Binanın x ve y yönündeki periyotları buldum. Bunları gerekli formüllerde yerine koyarak Vtx ve Vty taban kesmeleri ampirik formüllerle buldum.Daha sonra sap2000 de Dx ve Dy diye iki adet Quake başlığı altında ve user coefficent şeklinde eşdeğer deprem yüklerimi tanımladım. Yukarıda bahsettiğim ampirik formüllerden bulduğum Cx ve Cy katsayılarını bu Dx ve Dy deki user coefficent kısmına girdim ve sistemi analiz ettim. Daha sonra mod birleştirme ile yapıyı çözeceğim için Dx ve Dy altındaki tabandaki kesmelere baktım. Aynı şekilde Spektrum için tanımlamış olduğum Ex ve Ey adı altındaki spektrumlarda da taban kesmeye bakıp eşdeğerle kıyasladım. Daha sonrasında çatıyı mafsallı yapacağım için Dxx ve Dyy adı altında iki adet Load Pattern tanımladım. Bu kuvvetleri girmek için de 1.33 kat artırılmış deprem yüklerini 1.33Ex ve 1.33Ey şeklinde spektrumlardan okuyup tek tek point olarak shear 2-2 x yönü ve shear 3-3 y yönü olarak okuyup Dxx ve Dyy olarak sisteme etkittirdim. Daha sonra diğer kombinasyonlarla birleştirmek için Exx ve Eyy adı altında iki kombo tanımladım. Bunlardan Exx=Ex+Dxx ve Eyy=Ey+Dyy olarak tüm kombolarla birleştirdim. Burada benim anlamadığım şudur ben mod birleştirme yapmak için önce eşdeğerle taban kesmeleri kıyasladım buraya kadar tamam fakat bu eşdeğerlerin negatiflerini de kullanmam gerektiğini öğrendim. Onları nasıl kullanacağım?Ve son olarak x ve y periyolarıyla en başta ampirik formüllerle bulduğum Vtx ve Vty nedir? Eşdeğer deprem kuvvetimse eğer neden Dx ve Dy’de bulduğum taban kesmeyle aynı değiller?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 7,472 kez görüntülendi
7, Ekim, 2014 Diğer kategorisinde sivilenciner tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 274 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 296 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,031 kez görüntülendi
7, Ocak, 2016 sap2000 kategorisinde inşmüh C14 (3 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,051 kez görüntülendi
17, Mayıs, 2015 sap2000 kategorisinde elifik C14 (11 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...