Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Üstad Mimar Sinan ın “Zemin Oturması” hakkında yaptığı çalışmalar

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
896 kez görüntülendi
10, Aralık, 2018 Yapı Statiği kategorisinde akutalmisk C16 (155 puan) tarafından soruldu
Mimar Sinan, Selimiye Camii inşaatına başlamadan önce hafriyatı kazdırmış temelin üzerine oturacağı zeminin üzerine Caminin ağırlığından daha fazla bir kaya kütlelerini zemine bırakmış ve birkaç yıl Zeminin oturması için beklemiştir. Fakat arşivlerde herhangi bir kaynak bulamadım. Sizlerden rica ediyorum.. 
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
11, Aralık, 2018 Gökhan Irmak C50 (8,632 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba
Evet bahsettiğin konu birkaç yıl değil toplamda 7-8 yıldır çoğu kaynak veya camii ile ilgili yazılarda bu yazar. Hatta rivayete göre Mimar Sinan'ın kaçtığı sanılır.Aşağıda biraz camii ile ilgili bilgi verdim. Ve bazı linkler var inşaallah yardımcı olur.Birde şu hocayı bir araştır Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Hatipler

Bugün şehrin merkezinde bulunan caminin yapıldığı alanda inşasına Süleyman Çelebi döneminde başlanan, sonradan Yıldırım Bayezid'in geliştirdiği Edirne'nin ilk sarayı (Saray-ı elik) ve Baltacı Muhafızları haremi bulunmaktaydı. Bu alandan "Sarıbayır" veya "Kavak Meydanı" diye bahsedilir.Bir tepe üzerinde yer alan Selimiye Camii'nde daha önce hiçbir camide veya antik çağ eserinde görülmemiş bir teknik kullanılmıştır. Daha önceki kubbeli yapılarda, asıl kubbe kademeli yarım kubbelerin üzerinde yükselmesine rağmen, Selimiye Camii 43,25 metre yüksekliğinde, 31,25 metre çapında, tek bir lebi ile örtülmüştür.ubbe 8 sütuna dayanan bir kasnak üzerine oturtulmuştur. Kasnak, fil ayaklarına 6 metre genişliğinde kemerlerle bağlıdır. Sinan, bu şekilde örttüğü iç mekana verdiği genişlik ve ferahlıkla birlikte mekanın bir kerede kolayca anlaşılmasını sağlar. Kubbe aynı zamanda camiinin dış görünüşünün ana hatlarını da belirler.Caminin mermer, çini ve hat işçilikleri de önemlidir. Yapının içi İznik çinileriyle süslüdür. Büyük kubbenin tam altındaki hünkar mahfili, 12 mermer sütunludur ve 2 metre yüksekliktedir. Çinilerin bir kısmı 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşında, Rus generali Mihail Skobelev tarafından sökülerek Moskova'ya götürülmüştür.


İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 466 kez görüntülendi
0 beğenilme 1 beğenilmeme
0 cevap 730 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 672 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 581 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 403 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...