Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Şap İmalatları

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


3 beğenilme 0 beğenilmeme
976 kez görüntülendi
13, Eylül, 2018 İnce ve Cephe işleri kategorisinde asiogü C30 (1,438 puan) tarafından soruldu
Şap imalatları yapılırken, nelere dikkat etmeliyiz? İmalat sırasında örnek numune aldırıyor musunuz? Şap sonrası helikopter perdah yapılmasının faydaları nelerdir? Teşekkürler.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
13, Eylül, 2018 nt C25 (974 puan) tarafından cevaplandı
15, Eylül, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
şap işlerini doğru anlamışmıyım oradan başlayalım. 

tesviye tabakası ; mahallerde zemin kaplaması altına atılan çimento esaslı tesviye tabakasından bahsediyorsunuz değil mi?

Tesviye tabakası oluşturulurken;

mevsimsel hava koşulları çok önemli ( donma, çözülme, yüzeyde kılcal çatlamalara sebep olabileceği için ) 

çimento miktarı,

kumun elenmiş yıkanmış olması,

tesviye tabakasının terazisi mahalin durumuna göre çok önemli.

tabaka altının temizliği ve ıslatılması gerekir. 

helikopter perdahı tesviye tabakasında yapılabilir evet. üzerine sürme bir kaplama yapılacaksa eğer bu malzemenin sarfiyatını düşürür, bir de yüzeyde perdah yapılması tabaka teşkil edeceği için suyun buharlaşmasının bir nebzede olsa önüne geçer. ama çatlamalar oluşabilir, prizinin almadan önce sulanmalı,

bilmiyorum hangi mahalde ne için tesviye tabakasına perdahlama gereği duydunuz ama, detay verirseniz daha fazla yardımcı olmak isterim. şimdilik bu kadar.  kolaylıklar...
13, Eylül, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından yorumlandı
konuyu birz daha açalım,

elenmiş ve yıkanmış kum, bu kriter neden önemli? kumu elemesek ve yıkamasak ne olur ?

çimento miktarı hangi kriterlere göre belirlenir ? 
14, Eylül, 2018 nt C25 (974 puan) tarafından yorumlandı

kumu elemek eşit dane çaplı kum elde etmemizi sağlar, herhangi bir tortu varsa bunu temizler, topaklanma varsa onu giderir ( annelerimizin unu elemesini düşünün ) bu sayede tüm kum ayrışır ve çimento ile tam birleşme sağlanır.

kumu yıkamak yine çamurdan arınması için önemlidir çünkü çimento ile  yapışması önemlidir kumun. pisliklerden arınmış olması gerekir.
küçücük bir kapta biraz kum (yıkayın ve eleyin ) çimento ile karıştırın , birde çamurlu bir kum ile karıştırın farkı göreceksiniz. sonuçta yapışmanın ve harç olabilmenin temel kuralı homojen olması ve çimento ile kumun iyi karışmasıdır. dış başka bir etkene gerek yoktur....
çimento miktarına gelince, genelde metreküpe 4 ya da 5 torba atarlar ( el ile karmalarda bu dahada düşer ama doğru değildir. ) kumumuz temiz değilse çimento miktarını artırarak bağlayıcılığı artırmaya çalışır abilerimiz. ( yani kum kirli çamurlu ise yapışsın ve çamur belli olmasın diye daha çok çimento atarlar ) birde kaplamanın cinsinden dolayı çimento miktarı artabilir. yüzeyin daha düzgün olmasının istenildiği durumda çimento miktarını artırmak gerekir. PVC kaplama, epoksi kaplama, laminat parke kaplama gibi kaplamalarda yüzeyin daha düzgün olması istenir. ( bu tür kaplama yapılacak alanlarda özellikler epoksi ve PVC kaplamalarda el ile tesviye tabakası kesinlikle atılmamalı ) ( ustalarımızın yağlı bir harç yapayım dediği harç çimento miktarı fazla olan harçtır. )
14, Eylül, 2018 asiogü C30 (1,438 puan) tarafından yorumlandı
Şimdi bir kaç döşeme kaplamasında neden yapılacaklarını yazayım ;

1) Poliüretan kaplama altına 400 dozlu 9 cm civarı şap dökülecek,

2) seramik kaplama altına 200 dozlu tesviye şapı atılacak.

Yorumunuz için teşekkürler. 
14, Eylül, 2018 nt C25 (974 puan) tarafından yorumlandı

poiüretan kaplama yapacağınız mahaldeki şap çok önemli seramik kaplama altına uygulayacağınız tesviye şapına göre... 400 dozlu demek zaten metreküpe 8 torba çimento atmak demek bildiğiniz gibi. ama burada 9 cm kalınlıkta bir şap için hazır beton kullanmanızı öneririm. yüzeye özellikle çelik mala perdah öneririm. poliüretan kaplama yapacak uygulayıcının betonu atmasını ya da önerilerini dikkate almalısınız bence... görüşmenizde fayda var... son olarakta elle atacaksanız eğer en azından 2 cm kadarını self level ( kendinden yayılan şap ) yapmanızda fayda var. tercih sizin. doğru anlamışımdır umarım... seramik kaplama içinde metreküpe 4 torba çimento kullanılması gerekiyor. özellikle poliüretanda yapışma çok önemli o yüzden atılacak mahalin yüzey temizliği önemli ve kürleme önemli... tabi sonrasında tam kuruma şart yoksa poliüretan tam istediğiniz gibi yapışmaz. ( zaten uygulayıcı nem ölçer ile kontrol yapacaktır. ) neredesiniz bilmiyorum ama mevsim olarak yağışlı havalar başladı, doğal kuruma yapamayacaksınız, ya da çok fazla beklemeniz gerekecek şapın tam kuruması için.. o kadar bekleyince de hava sıcaklığı düşecek.. neyse uygulamayıcıya sorun .. 

:)

kafanızı karıştırmayayım daha fazla.

kolaylıklar.

İlgili sorular

4 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,408 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,573 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 5,294 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,980 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 393 kez görüntülendi
14, Mart, 2019 Kaba İnşaat kategorisinde asiogü C30 (1,438 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...