Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Yüksek Lisans

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


3 beğenilme 0 beğenilmeme
1,629 kez görüntülendi
7, Ağustos, 2018 Yüksek Lisans&Doktora kategorisinde koray52 C14 (50 puan) tarafından soruldu
Şantiyede çalışmayı düşünen bir mühendis adayı olarak yüksek lisans yapmalı mıyım?

Hangi alanda yaparsam daha çok faydasını görürüm ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

4 beğenilme 0 beğenilmeme
9, Ağustos, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
9, Ağustos, 2018 koray52 tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Türkiye'deki mühendislerin iddia ettiklerinin niyeyse düzgün ülkelerdeki isleyisle alakasi bile olmuyor. Türkiye'de islerin isleyisinde sorunlar var tamam da 180 derece mi degisiklik gösteriyor düzgün ülkelerle kiyaslaninca? Ben o kadar da kötü oldugunu sanmiyorum. Düzgün üniversitede yapacagin y.lisans illa ki sana fayda saglar. 

Öncelikle lisanstan sonra mühendis falan degilsin, ceyrek mühendissin diyelim. Gercek bir mühendis olmak icin y.lisans SART. Lisansta en temel seyleri ögreniyorsun ve uzmanlasamiyorsun bir alanda. Her alandan dersler aliyorsun. Böyle olunca lisans bitiminde endüstri icin hazir degilsin. Y.lisansta ise calismak istedigin alanda veya alanlarda uzmanlik yapiyorsun. Seni endüstriye cok daha iyi hazirliyor. Proje mühendisi olacaksin diyelim. Aldigin 2 yapi statigi, 1-2 celik ve betonarme + mukavemet dersleriyle düzgün proje yapamazsin. Adini duymadigin, varligini bile bilmedigin bir ton teori ve hesap yöntemi var. Bunlara detayli olarak y.lisansta giriyorsun. 

Eger kariyer hedefin olarak Rize'li müteaahit diye tabir edilen kisilerin yaninda calisma hedefin yoksa y.lisans sana fayda saglar. Ayrica durumun varsa mutlaka y.lisansini yurt disinda yap. 
9, Ağustos, 2018 koray52 C14 (50 puan) tarafından yorumlandı
Çok teşekkür ederim şefim. 

Peki hangi alanda yapmayı önerirsiniz?
9, Ağustos, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Calismak istedigin santiye türüne göre ve yapacagin okula göre bile degisir bu konu. Santiyede calismayi düsünmeyen biri olarak da bu konuda pek kafa yormadim acikcasi. Yüksek lisansa basvururken 2 tane alan secmem gerekiyordu. Ilk alanim benim kafamda hazirdi zaten ama ikinci alan icin 2 alan arasinda kalmistim. Y.lisans yapacagim üniversitenin ders programini acarak 2 alanda da hangi dersleri verdigine ve iceriklerine baktim tek tek. Benim kariyerimde bana faydasi olabilecek dersleri yazdim ve cikan sonuca göre 2 alandan birini tercih ettim. Santiye icin bir cok farkli alandan dersler isine yarayabilir. Geoteknik, yapi, yapi malzemesi, yapi isletmesinden isine yarayacak dersler bulursun. 
3 beğenilme 0 beğenilmeme
7, Ağustos, 2018 loscromwell C35 (1,576 puan) tarafından cevaplandı
Ülkemizde inşaat mühendisliği için yüksek lisans malesef ki zaman kaybı olarak görülüyor. Eğer akademik olarak ilerleme düşünceniz yoksa sektör tecrübesi daha önemli oluyor. İşe alımlarda nerde okuduğun ne yüksek lisans yaptığından ziyade, nerde çalıştığın ne tecrübeler edindiğine bakıyorlar.
7, Ağustos, 2018 koray52 C14 (50 puan) tarafından yorumlandı
Özel sektörde yükselmemde katkısı olmaz mı?
7, Ağustos, 2018 loscromwell C35 (1,576 puan) tarafından yorumlandı
Dediğim gibi tecrübe her zaman birinci sıradadır. Yüksek lisans daha sonra bakılan bir kriterdir. Hiç etkisi olmaz demek tabiki de doğru olmaz. Eğer bir süre özel sektör tecrübesi edindikten sonra yüksek lisansa karar verirseniz fark edeceksiniz ki, yüksek lisansta anlatılanlar ile sektörün çalışma şekli farklı. 
2 beğenilme 0 beğenilmeme
8, Ağustos, 2018 nt C25 (974 puan) tarafından cevaplandı
mesleğe başlayan bir arkadaşım ilk başlarda inşaatçıyım diye işe girmişti hiç unutmam. iki ya da üç yıl sonra tekniker değilde inşaat mühendisi olduğunu patronları anlamıştı. İlk günlerde tecrübesini sormuşlardı nivo kullanıp kullanmadığına, bilgisayar bilgisine, oturup kalkmasına ve konuşmasına bakmışlardı. O yüzden akademik kariyer şantiye de illaki işe yarar ama üzülerek iş bulmak için asla işe yaramaz malesef. 
0 beğenilme 1 beğenilmeme
8, Ağustos, 2018 doğancan C14 (44 puan) tarafından cevaplandı

bence boş yere vakit kaybetme. acı ama gerçek :) sahada pek işine yaramaz.

4 beğenilme 0 beğenilmeme
9, Ağustos, 2018 atropatess C18 (334 puan) tarafından cevaplandı

Şefim öncelikle kolaylıklar dilerim :)  Sanırım yapı sektöründe çalışmaktasınız şantiyede çalışmayı düşünüyorum cümlesinden kast ettiğiniz bu ise eğer. Kendim üzerinden örnek vereyim inşallah yardımcı olabilirim. Ben özel bir firmada saha mühendisliği yapıyorum aynı zamanda da yapı ana bilim dalından yüksek lisansımı yapıyorum. Ki yüksek lisans yaptığım süre zarfında olayları yorumlamadaki bakış açık gerçekten değişti. Örneğin kiriş kesitlerinde yaptığım değişikler, donatı sayısı aralığındaki değişimlerini programlar üzerinden irdeleyerek anlamdırması daha kolay hale geldi. Aldığım malzeme dersleriyle örnek veriyorum beton yoğunluğunu azaltırken dayanımı artıcı etkiler üzerinde fikir yürütebiliyorum. Malzemeyi tanımak ve yapı üzerindeki etkilerini fark edebilmek önemlidir. Benim nacizhane fikrim malzeme ve yapı ana bilim dalında yüksek lisans yapmanız olayları değerlendirme yetinizi açısından gerçekten etkili olacaktır. 

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 522 kez görüntülendi
11, Ocak, 2021 Yüksek Lisans&Doktora kategorisinde hasann C14 (75 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 5,761 kez görüntülendi
8, Haziran, 2018 Yüksek Lisans&Doktora kategorisinde mühhendiss C14 (5 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 769 kez görüntülendi
23, Mayıs, 2015 Yüksek Lisans&Doktora kategorisinde asabi mühendis C14 (22 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 4,342 kez görüntülendi
1, Ekim, 2014 Yüksek Lisans&Doktora kategorisinde Fatih Aydoğdu tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 162 kez görüntülendi
25, Aralık, 2021 Diğer kategorisinde kadirtuzen C14 (3 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...