Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Projeyi teknikerin çizmesi

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


4 beğenilme 0 beğenilmeme
2,608 kez görüntülendi
24, Temmuz, 2018 Diğer kategorisinde Ömerfg C16 (119 puan) tarafından soruldu
Merhaba arkadaşlar. Piyasada statik projenin inş. Teknikerinin çizmesi sıkça karşılaştığımız bir durum. Daha sonra mühendis sadece imza atıp teslim ediyor. Gerçi bu işi mühendis de yapsa sonuç olarak o da sta4cad tarzı bi programdan çizecek. Bu yapılan olumsuz bir sonuç yaratır mı. Bu ne kadar doğru.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

4 beğenilme 0 beğenilmeme
25, Temmuz, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
25, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Dünya'nin hicbir düzgün ülkesinde statik projeyi insaat mühendisinden baskasi yapmaz. Zaten Türkiye'de kullanilan "proje cizmek" tabiri bile falsolu. Mühendis proje cizmez, statik/yapisal tasarimini yapar. Mühendislik = program kullanma degildir. Türkiye'de mühendislik olmadigi icin öyle gözüküyor olabilir ama gercekler öyle degil. Türk mühendislerinin cok cok büyük cogunlugu bile proje yapmak icin gereken özelliklere sahip degil. Düzgün bürolarda da her seyi program yapmaz, ayrica programa binayi modelleyip sonuclari bastirmak da mühendislik degil. Düzgün bürolarda gelen proje icin bir kac farkli ön tasarim yapilip, en ideali hangisi ona karar verilir ve detayli tasarim o tasarim ile devam eder. Yine isini düzgün yapan bürolar yüksek lisansi olmayan insaat mühendisini calistirmiyor. Ben daha baktigim bürolarda mühendislik isi yapan lisans mezunu insaat mühendisi görmedim. Proje alaninda da genelde en iyi ögrenciler ilerliyor Avrupa'da. Bürolar da secim yaparken en iyilerini almaya bakiyor. Kötü notlarla bir büroda is bulacagini sanmam yüksek lisansi olsa bile bir mezunun. Kötü notlara sahip olanlar santiyeye yöneliyor benim cevremde hep. Projecilik öyle kendini yetistirmekle vs yapilacak is degil. Avrupali, Amerikali salak mi da binlerce dolar ödeyerek en iyi mühendisleri almaya calisiyor, gidip daha uyguna calisacak kisiler varken? 

https://www.phys.ethz.ch/carollo/welcome/how-to-find-us/_jcr_content/par/twocolumn/par_right/fullwidthimage/image.imageformat.lightbox.1374192582.jpg

Su attigim binanin toplam maliyeti 64 milyon Frank. Toplam proje icin ödenen miktar ise 8 milyon Frank. Bnun icinde mimari + statik + elektrik vs projeleri var. Sadece statik projesi 2 milyon Frank. Simdi bu adamlar salak mi da kendini yetistirmis bir kisiye kici kirik bir program verip projeyi yaptirmamis? Gidip Türkiye'den alirlardi birini, verirlerdi eline kici kirik bir program. Toplam maliyet: maas + kici kirik programin ücreti. 25 bin lirayi gecmezdi. Gitmisler mal gibi 2 milyon Frank ödemisler. Ilk depremde görecez bakalim onlar mi salak yoksa biz mi? Daha dün mal mühendisler yüzünden Istanbul'un göbeginde bina yikildi. Cevredeki diger evleri de riske soktu. 
25, Temmuz, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Yukarida yazmayi unutmusum. 

Yine düzgün burolarda y.lisans sahibi mühendisler bile tek baslarina proje yapmazlar, özellikle yeni mezunlarsa. Deneyimli bir proje müdürü olur, altinda calisan mühendislerin yaptiklarini kontrol eder. Projenin tasarimi tamamen deneyimli mühendislerin elinde olur. Diger mühendisler proje müdürünün verdigi detay hesaplarini yapar. Atiyorum gelecek yükleri hesaplar gider bunu proje müdürüne sunar. 
27, Temmuz, 2018 Ömerfg C16 (119 puan) tarafından yorumlandı
İşler sizin dediğiniz gibiyse Türkiye de adam gibi proje çizen Yok gibi bişey. Peki sizce iyi bir projeci olmak İçin mühendis kendini nasıl geliştirebilir. 
28, Temmuz, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
- Öncelikle iyi bir egitimden geciyor. Iyi bir egitim almadan kendinizi gelistiremezsiniz. 

- En azindan ingilizce bilmeniz gerekiyor. Türkce kaynaklar oldukca yetersiz. Yabanci kaynaklardan da ögrenmeniz gerekiyor. 

- Iyi bir proje bürosunda calismaniz gerekiyor ki hem oradaki deneyimli mühendislerin deneyimlerinden yararlanin, hem de karsiniza degisik projeler ciksin. 

- Sürekli okumaniz ve arastirmaniz gerekiyor. 
3 beğenilme 1 beğenilmeme
24, Temmuz, 2018 Paşa C20 (508 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba 

Proje  tüm şartlara uygun  olup   bi projede olması gereken ne varsa hepsi standartlara uygun cizildiyse bunun mimar mühendis teknikerin çizmesi o kadar da önemli değil.  

Ama tabi herkes kendi alanıyla ilgilense daha ıyi  olur işi uzmanına bırakmak gerek . Diye  düşünüyorum 
4 beğenilme 0 beğenilmeme
24, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı

Eğer proje altına imza atması için bir mühendise yetki verilmişse, demek ki bir bildikleri var.  Demek ki, ancak bir mühendis aldığı eğitim ile statik projeyi çizebilir demektir. 


Burada inşaat teknikeri arkadaşlar alınmasın lütfen, elbette kendisini yetiştirmiş, öğrenmiş, kapasiteli bir inşaat teknikeri, örneğin benim gibi statik alanından kopmuş bir mühendisten çok da iyi çizebilir. Orası ayrı boyut.


Fakat konu bu değil. Bu işin bir adı konuş ve sistematiğe oturmuş. Denilmiş ki, sen statik proje çizebilmek için  4 yıl lisans eğitimi almalısın, ve de diğer gerekli belgeler ne ise İMO'dan onu almalısın. Konu kapanmıştır.


Öteki türlü kendimi yetiştirdim ben öğrendim diye, lise mezunu teknik ressam da çizer, köyüne villa yapmak isteyen ilk okul mezunu emekli bakkal yeni müteahhit İsmail amca da çizer... 


Not:  "Gerçi bu işi mühendis de yapsa sonuç olarak o da sta4cad tarzı bi programdan çizecek."


Bu kısma hiç katılmıyorum.  Bu dediğin, rakamları bilmeden çarpım tablosunu kullanmaya benzer....

2 beğenilme 0 beğenilmeme
25, Temmuz, 2018 İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından cevaplandı
Merhabalar 

Projeyi tekniker arkadaşımız çizse dahi inceleyecek merci mühendislerimiz.

Arkadaşlarımın hepsinin yorumuna katılıyorum.

İşi her zaman ehli olan çalışma arkadaşlarına bırakmak en güzelidir ☺️

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 337 kez görüntülendi
9, Aralık, 2020 Proje&Tasarım kategorisinde Baaaksi C14 (34 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 435 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 974 kez görüntülendi
0 beğenilme 1 beğenilmeme
1 cevap 313 kez görüntülendi
14, Ocak, 2018 Yapı Statiği kategorisinde yldrmanil C14 (69 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 2,016 kez görüntülendi
25, Kasım, 2017 ideCAD kategorisinde tplgl_civil C14 (10 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...