Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İyi bir kariyer için

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
1,416 kez görüntülendi
22, Nisan, 2018 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde MedeniyetMühendisi96 C14 (23 puan) tarafından soruldu
Merhaba Arkadaşlar,

İnşaat mühendisi adayıyım.İyi bir kariyer ve gelecek için şimdiden öğrenmem gereken mesleki konular nelerdir? Bir inşaat mühendisinin mutlaka bilmesi gereken şeyler nelerdir ? Mezun olduktan sonra neleri biliyor olmam bana değer katar ?

Teşekkür ederim ...
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
23, Nisan, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
13, Eylül, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
iyi bir kariyer icin;

- iyi bir üniversitede lisans + y.lisans egitimi. mümkünse bu egitimleri de yurtdisinda iyi okullarda yapman.

- yabanci dil. ingilizce bilmek yeterli degil yanina 2. hatta 3. dili de eklemen sana fayda saglar. sadece kariyerinde degil yasamin her alaninda. 

- dersleri gercekten anlayarak gecmen. dersleri gercekten anlayarak gecersen mezun oldugunda yeni nezunlar arasindan kolayca siyrilabilirsin ve kendini daha iyi gösterirsin. 

- bos zamanlarinda (yaz tatili gibi) stajlar yapabilirsin. 

- programlari ögrenmekten ziyade yapiyi kendin programsiz da tasarlayabilmen esas önemli olan. programlari ögrenmek (düzgün bir altyapin varsa) sadece tuslarin yerini ögrenmekten ibaret neredeyse. zaten projeci olmak istiyorsan mutlaka yapi alaninda y.lisans yapmalisin, aksi takdirde proje alani icin oldukca yetersiz olacaksin. sürekli 3-5 katli, kutu seklinde bina tasarlamaktan bahsetmiyorum. 

su saydigim maddelerden en önemlisi bence ilk yazdigim. eger yurtdisinda düzgün bir üniversitede okursan dünya'nin her yerinde gecerli bir diploman olur. türkiye'ye dönmek istersen de yurtdisinda iyi bir egitim almis ögrenciyi ülkedeki üst seviye sirketler rahatca aliyor. lisans icin gec olsa dahi y.lisans icin gidebilirsin. 
23, Nisan, 2018 MedeniyetMühendisi96 C14 (23 puan) tarafından yorumlandı

Evet yurtdışı fikrinize katılıyorum.Ama bunu sadece maddi durumu iyi olanlar yapabiliyor.Keşke yurtdışı üniversiteleri de eğitim için paraya değilde bilgi ve birikime baksa...

24, Nisan, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Avrupa'da oldukca iyi okullarda oldukca düsük harclar ödeyerek okuyabilirsin. Yüksek fiyatli okullar genelde Amerika, Avustralya ve Ingiltere'de. Almanya'da harclar kaldirildi ayrica. 
1 beğenilme 1 beğenilmeme
22, Nisan, 2018 EminGunell C30 (1,077 puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,bilgilerinizi yenilemek ve üstüne katmak için size önerebileceğim YouTube'dan ''MEGA YAPILAR'' adlı videoları izlemenizdir.Daha kısa ve öz tabir gerekirse ''herşeyi'' 


İyi çalışmalar diler,başarı dolu bir hayat temenni ederim.

2 beğenilme 0 beğenilmeme
23, Nisan, 2018 Agah Çağrı Zorlu C30 (1,214 puan) tarafından cevaplandı

İnşaat mühendisliği, tüm bilinmeyene rağmen,daha doğrusu tahmin edilemeyen kavramlara karşı belli varsayım ve kabullerle güvenli yapı yapma işidir diyebilirim. Burada bilinmeyen ve tahmin edilemeyen olgu tahmin edeceğin üzere depremdir. Fizik kanunlarına karşı değil doğa kanunlarına karşı tedbir alıyoruz, öncelikle bunu bi bilmen gerekiyor. İnşaat mühendislerinin çalışma alanları geniş olduğundan iyi bir inşaat mühendisinin şunu şunu bilmesi gerek diyemem sanırım, ulaştırma mühendisi çok farklı mevzularla ilgilenir, deprem mühendisi farklı. Ama ana olarak birkaç başlık vermem gerekirse ;


  • deprem oluşumunu iyi bilmeli
  • betonarme bir yapının davranışını gözünde iyi canlandırabilmeli
  • autocad başta olmak üzere 2 3 tane paket program bilmeli
  • belli bir topluluğu yönetebilmeli ve insani ilişkileri kuvvetli olmalı diyebilirim. 
Şuan ki kaygılarını ya da merakını anlıyorum fakat insanın ilgi alanı genelde bölüme girdiği gibi kalmıyor, aldığın eğitimde ilgini çeken şeylere göre yöneliyorsun. Bu yüzden yola çıkmadan değil yolda ilerlerken plan yapman gerekebilir. Naçizane fikirlerimdir, şimdiden bol şans dilerim, başarılar..


23, Nisan, 2018 MedeniyetMühendisi96 C14 (23 puan) tarafından yorumlandı

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim

2 beğenilme 0 beğenilmeme
23, Nisan, 2018 vnyvolkan C14 (38 puan) tarafından cevaplandı

Kariyer sahibi yani mesleğinde başarı elde etmek istiyorsan aşağıdaki adımları izlemeni öneririm


  1. İnşaat Mühendisliği karayolu,demiryolu, havayolu, Konut yapıları, Arıtma Tesisleri, Kanalizasyon Alt yapı, içme suyu Alt yapı işleri, HES vb , her geçen gün dallarını uzmanlık alanlarını arttıran bir sektör olduğundan , saydığım branşlardan hangisini,ofis veya şantiye olmak üzere çalışmak istediğini karar vermen gerekli.
  2. Hangi Mühendislik dalında uzmanlaşmak istersen bunu yurt dışı işleri ile bütünleşeceği için mutlaka ingilizceye ihtiyacın olacak. Şunu hiç bir zaman unutma Okuldan mezun olduktan sonra dil öğrenmek için kendine zaman ayırmayacak kadar yoğun olabiliyorsun.
  3. Bir insanın yaşamak için suya ve yemeğe ihtiyacı varsa , her mühendisin de autocad e ve office programlarına özellikle excel e ihtiyacı olduğu kanısındayım. İşinin gereksinimine göre autocad ve excel bilginde doğru orantılı olması gerekli.

23, Nisan, 2018 MedeniyetMühendisi96 C14 (23 puan) tarafından yorumlandı

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim 

2 beğenilme 0 beğenilmeme
13, Eylül, 2018 asiogü C30 (1,438 puan) tarafından cevaplandı
 Cevap yazan arkadaşlar çok güzel yorumlar atmış, ben de kendi düşüncelerimi aktarayım ; 

 - Meslekte her konu aslında birbirine bağlıdır ve etkilidir. İyi bir mühendis şöyle olmalı, böyle olmalı diye ahkam kesemem, öğrencilik yıllarında özellikle yapı statiği, betonarme, hidrolik vb. derslere daha fazla özen gösterseydim derim. 

- Önünde çok zaman var, kendini kasmadan ilk önce alacağın eğitime, sonra kalacak vakitlerde ilgilendiğin alana göre uygulamaları görmen (staj, gönüllü çalışma vb.) senin için fayda sağlayacaktır. 

- En önemli şey zamanını boşa harcamaman. Tabi kendine de vakit ayır, hobilerini yap, ancak mesleğinle ilgili kurs, seminer, etkinlikleri kaçırma, çünkü meslek ile ilgili ne kadar çok ortamda olursa daha fazla sektörümüzün durumunu görmüş olursun.

 Umarım istediğin gibi bir meslek hayatın olur. 

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 579 kez görüntülendi
18, Ocak, 2016 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde sefanur C16 (150 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 506 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 596 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,911 kez görüntülendi
4 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 726 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...