Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Piyasada pek çok yapı denetim firması var ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
640 kez görüntülendi
16, Ekim, 2014 Diğer kategorisinde İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından soruldu
merhabalar

 

Piyasada çok sayıda yapı denetim firması var, yapı denetim firmasıa açmak çok mu kolay? ne gerekiyor? Bunun bir sınırlaması vs. yok mu? Yapı denetim firmaları arttıkça, piyasa ölüyor, piyasa öldükçe de kalite ölüyor.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
17, Ekim, 2014 Gökhan Irmak C50 (8,632 puan) tarafından cevaplandı

Yapı denetim kuruluşlarının denetleyebilecekleri toplam yapı inşaat alanı 360.000 m2’yi geçemez.

Aynı alanda ve aynı proje dahilinde olmak şartı ile kuruluş ve denetçileri için toplam yapı inşaat alanı sınırı aranmaz. Yapı denetim kuruluşunun üzerinde bulunan işlerin toplamı denetleme yetki sınırını aşmamış ise, alınmak istenen yeni bir işin son iş olması kaydıyla, toplam yapı inşaat alanı sınırı kuruluş ve denetçileri için aşılabilir.

Kuruluş koşulları:

Yapı denetim kuruluşuna ortak olabilmek için mimarlık, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği veya elektrik mühendisliği diplomasına sahip olmak şartı aranır.

 

 

İzin alma aşamasında istenen belgeler:

Yapı denetim kuruluşuna izin belgesi alabilmek için, kuruluşun ortakları tarafından, kuruluşun faaliyette bulunacağı ili belirten dilekçe ile Bakanlığa müracaat edilir. Dilekçeye aşağıdaki belgeler eklenir:

 

a) Kuruluşun ödenmiş sermayesinin nama yazılı hisselerinin tamamının mimar veya inşaat, makine ve elektrik mühendislerine ait ve sadece yapı denetiminin faaliyet konusu olarak seçilmiş olduğunu gösteren ticaret sicil gazetesi,

 

b) Ticaret veya sanayi odasına kayıt belgesi,

 

c) Kuruluş ortaklarının diploma veya yerine geçen belgelerinin asılları veya ibraz edilen aslının idarece tasdiklenmiş diploma suretleri, ek-13'deki form-11'e uygun taahhütnameleri, odaya kayıt belgeleri, sabıka kaydı olmadığına dair beyan, noterlikçe tasdikli imza sirküleri ve T.C. Kimlik numarası,

 

ç) Kuruluşta asgari istihdam edilmesi gereken;

 

1) Bir proje ve uygulama denetçisi mimarın,

2) Bir proje ve uygulama denetçisi inşaat mühendisinin,

3) Bir uygulama denetçisi inşaat mühendisinin,

4) Bir proje ve uygulama denetçisi makine mühendisinin,

5) Bir proje ve uygulama denetçisi elektrik mühendisinin,

 

denetim sorumluluğunu üstleneceğine dair ek-14'deki form-12'ye uygun taahhütnameleri, denetçi belgeleri, noterlikçe tasdikli imza beyanları, T.C. Kimlik numarası.

 

Not: Yapı Denetim Kuruluşu İzin Belgesi almak için yapmış olduğunuz başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra aşağıda bildirilen ve başvurunuz esnasında bildirdiğiniz bilgilerin doğruluğunu gösteren ayrı ayrı şeffaf dosyalara yerleştirilip, mavi GENİŞ bir klasör içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün Genel Evrak Bölümüne başvurunuz….!


Şube açma koşulları:


Yapı denetim kuruluşu, Kanun kapsamında olup herhangi bir yapı denetim kuruluşuna izin belgesi verilmemiş olan illerde, şube açarak faaliyet gösterebilir. Yapı denetim kuruluşunun faaliyet gösterdiği il dışında herhangi bir ilde şube açabilmesi için, ticari ve mali yönden gereken bütün işlemlerin tamamlanarak, şube açılacak olan ilde daimi olarak ikamet etmek kaydıyla asgari;

 

1) Bir proje ve uygulama denetçisi mimarın,

2) Bir proje ve uygulama denetçisi inşaat mühendisi

3) Bir uygulama denetçisi inşaat mühendisi

4) Bir proje ve uygulama denetçisi makine mühendisi

5) Bir proje ve uygulama denetçisi elektrik mühendisi

 

görevlendirilmesi şarttır. Denetçi mimar ve denetçi mühendisler için ek-14'te gösterilen form-12'ye uygun taahhütname, denetçi belgesi, noterlikçe tasdikli imza beyanı, T.C. Kimlik numarası, sabıka kaydı olmadığına dair beyanı; kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları için ise, üstleneceği denetim hizmeti için ek-19'da gösterilen form-17'ye uygun taahhütname, ibraz edilen aslının idare tarafından tasdikli diploma sureti, odaya kayıt belgesi, T.C. Kimlik numarası, sabıka kaydı olmadığına dair beyanı ile birlikte, gereken ticari ve mali işlemlerin tamamlandığını gösteren belgeler, kuruluşun şube açma talebini belirten bir dilekçe ekinde Yapı Denetim Komisyonuna sunulur.

 

-Yapı denetim kuruluşlarının şubeleri aracılığıyla faaliyet göstermelerine izin verilmiş olan bir ilde, o ili merkez olarak seçmiş olan yeni bir yapı denetim kuruluşuna izin belgesi verilmesi halinde, şubeler aracılığıyla faaliyet gösteren yapı denetim kuruluşlarının sorumluluğunda bulunan işlerin tamamlanmasını müteakiben, şubeler için düzenlenmiş olan izin belgeleri iptal edilir.


YDK İzin Belgesi Başvurusu Süreçleri:

Yapı Denetim Kuruluşu İzin Belgesi Başvurusu şu şekilde yapılmaktadır:

  1. Yapı Denetim Sistemi (YDS)'de bir hesap açılması

  2. Firmanız ile ilgili bilgilerin Belge Başvurusu linkinden doldurulup başvurunun yapılması,

  3. Yaptığınız başvurudan size bir başvuru numarası üretilecektir, bu başvuru numarasını YİGM'ye teslim ettiğiniz dilekçenin üzerine yazmanız süreci hızlandıracaktır!

  4. YDK İzin belgesi almak için gerekli evrakları şahsen YDK'ya elden teslim edilmesi (Başvuru için gereken belgeler)

  5. Evrakların Komisyon tarafından değerlendirilmesi

  6. Komisyondan olumlu sonuç alınması durumunda belgenin şahsen YİGM'den teslim alınması

İzin belgesi alabilmek için Genel Müdürlüğümüze (Yapı Denetim Komisyonu Başkanlığı) müracaatta bulunan kuruluşların bu müracaatlarını 24.01.2008 tarih ve 153 sayılı Genelgemize göre Yapı Denetim Sistemi üzerinden de yapmaları ve sistemden alınacak kullanım sözleşmesini Komisyon Başkanlığımıza ulaştırmaları gerekmektedir.

Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi söz konusu aday kuruluşlara izin belgesi verileceği şeklinde yorumlanmamalıdır. İnternet aracılığıyla yapılan işlemlerden elde edilen veri, Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nin 12. maddesinin (Yapı denetim kuruluşlarına izin belgesi verilmesi) 3. ve 4. bendine göre yapılacak değerlendirmelerde kullanılacaktır.

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 2,154 kez görüntülendi
9, Kasım, 2014 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 683 kez görüntülendi
27, Ocak, 2019 Yapı Denetim kategorisinde Ramazan Akbaş C14 (15 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 2,700 kez görüntülendi
5 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,507 kez görüntülendi
5, Kasım, 2018 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde Ömerfg C16 (119 puan) tarafından soruldu
4 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 880 kez görüntülendi
22, Ağustos, 2018 Yapı Denetim kategorisinde hasankutlu.08 C16 (181 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...