Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Temel altı dolgu

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
6,034 kez görüntülendi
1, Mart, 2018 İmalat Hataları kategorisinde Onurua14 C14 (18 puan) tarafından soruldu

Merhaba, yaptığımız inşaatta(4 kat her kat 200m2) hafriyatta tesviye nizami yapılmadı. Bunun üstüne kalfamda tecrübesiz olunca grobeton için kot al öyle atalım dememe rağmen direk grobeton attı. Şimdi temel için kot aldığımızda bina köşeleri arasında bi yerde 39 cm diğer noktalarda 22cm ve 25 cm fark var. Kalfa ısrarla dökelim betonu tesviye yapalım diyor üstüne temeli kurarız diyor.

Sorum; temel altında bu uygulama doğru mudur? İleride bina oturduğu zaman sıkıntı çıkartır mı? Ne yapmam gerekir yardımlarınızı bekliyorum.image

Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1, Mart, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
Eğer doğru anlıyor isem, bu şekilde temel döktüğünde bazı yerlerde ( gronetonun yüksek oldugu) temelde ciddi kesit kaybı oluyor doğru mu ? Eğer öyle ise bunun sorusunu dahi sormamalısın bir mühendis olarak. 1 cm den bahsetmiyoruz burada çift haneli rakamlar yazmışsın.

Yani bir kaç cm olsa izolasyon üzerine gelecek koruma betonunda çözülür diyeceğim de. Temelden sonra teknolojik döşeme vs. var mı peki ? 

Burada yapılacak şey grobetonu kırıp adam akıllı yapmak gibi duruyor. 

Bu da sana hayat dersi olsun. Kalfanı her zaman dinleyip fikrini alacaksın. Fakat son kararı sen vereceksin.
2, Mart, 2018 Onurua14 C14 (18 puan) tarafından yorumlandı
Öncelikle cevabın için teşekkürler, ortada bir hata var ona uygun çözüm üretmek istiyorum. 

Sorumu şöyle düzelteyim; temelde kesit kaybı olmayacak temel 50 cm atılacak. Temelin altına dolgu olarak 35 cm( en fazla olduğu yer) i teraziye getirmek için c25 beton dökmeyi düşünüyorum bunu herhangi bir sıkıntısı var mıdır? Tecrübeli mühendis arkadaşlar ile görüştüğümde herhangi bir sıkıntı olmayacağını söylede ,imar açısından kot ta da sıkıntım yok. 

C25 beton içinde şöyle mantık yürütüyorum. 15cm çapındaki 30 cm yüksekliğindeki betonun mukavemeti 250kg/cm2 ise ileride temelde oturma yada başka sıkıntı çıkartmayacağını düşünüyorum. 

Bu konuda bir sıkıntı var mıdır yada daha ekonomik çözümler var mıdır?

Saygılar
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2, Mart, 2018 kaankarakoc C16 (246 puan) tarafından cevaplandı
merhaba. benzer sorunla çalıştığım yerde karşılaştık. yapı tek katlı ve temel sürekli temeldi. 20cm kadar grobetonda kot farkı vardı. kot farkını su basman perdesiyle eşitlemek istediler ve idecad de elimizde olan projeyi su basman perdelerini yükselterek tekrar statik çözüm yapıp kotları düzelttiler.
2, Mart, 2018 Onurua14 C14 (18 puan) tarafından yorumlandı
Cevabınız için teşekkürler, subasman ım yok. 40 m3 e yakın c25 beton döküp tesviye yapıp temeli onun üstünde yükseltmeyi düşünüyorum. Eğimin olduğu aks uzunluğu 20 m yaklaşık yüzde 2 eğime denk geliyor. Ki c25 betonu birçok zeminden daha sağlam. Radye temeldede yükler zemine eşit dağılacağı için sorun olmaz diye düşünüyorum. 

Statik proje değişmiyor ancak yapı denetim aıkıntı çıkartabilir mi?
30, Ocak, 2020 matrix C14 (1 puan) tarafından yorumlandı

            25 cm fark nedir yahu? Kaba inşaatta 5cm e kadar hata aranmaz diye biliyorum ama bu fark gözardı edilecek gibi değil. 40 m3 beton zaten 200m2 alanı yeniden 20cm kalınlıkta grobeton ile kaplamak demek.. grobetonun amacı zemini tesfiye etmek, temeli zeminin koroziv etkilerinden korumak..maliyet 2 katına çıkıyor. Başka ne zararı olsun dediğiniz gibi ve resimde görüldüğü gibi zeminden her türlü daha daha mukavemetli bir yapı üstüne gelmiş olur temel....ama yol yakınken kalfayı değiştir bence... abi sen ne iş yapıyorsun dersen aile hekimiyim :)


İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,458 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 643 kez görüntülendi
0 beğenilme 2 beğenilmeme
0 cevap 301 kez görüntülendi
1 beğenilme 1 beğenilmeme
4 cevap 2,904 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 256 kez görüntülendi
22, Mart, 2022 Çelik Yapılar kategorisinde Ckr C14 (5 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...