Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

proje çizimi

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
3,254 kez görüntülendi
7, Aralık, 2017 Proje&Tasarım kategorisinde cansu123 C14 (3 puan) tarafından soruldu
yeni mezun inşaat mühendisiyim sıfırdan proje çizebilmem için ne yapmam gerek.?betonarme proje çizmek için önce mimari projeyi çizmek  zorunda mıyım okumam yeterli mi?mimari projeye aks yerleştirirken kolon kiriş yerleştirirken imar durumundan ,yönetmeliklerden nasıl faydalanıyoruz bize en çok lazım olan bilgiler neler.cevap verirseniz sevinirim.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
12, Aralık, 2017 kaankarakoc C16 (246 puan) tarafından cevaplandı
12, Aralık, 2017 kaankarakoc tarafından düzenlendi
bende yeni mezunum daha önce uygulamalı proje yapmadım. sadece derste betonarme proje tasarımı yapmış biri olarak elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. yönetmelik bilgisi içermemektedir. (kendime tekrar olması açısından da yazıyorum)

not: mimari projeye en olduğunca uymaya çalışın.

not: projenin son halinde her duvarın üstünden kiriş geçmez ve her kiriş birleşimine kolon konmaz. bu sadece ilk başta kafanızda bir fikir oluşturması için yazılmıştır.

-yapınızın uygulanacağı yerin deprem bölgesi, zemin değerleri vb. değerlere ulaşın. istenilen bu bilgiler sta4cad programında bina bilgi girişinde yazmaktadır.

-statik projenizde yapıyı yüksek sünek mi yoksa normal sünek mi çözeceğinize karar verin. yüksek sünek çözecekseniz perde de kullanmanız gerekiyor.

-döşeme sisteminizi ne yapmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor.

plak döşeme için bahsedeceğim.

-mimari projenizin değişen katlarını çıktı olarak elinize alın. renkli kalemlerle dış duvarlar ve iç duvarlar üzerinde kiriş çizimi yapın. oluşan kiriş birleşimlerine kolon yerleştirin. değişen katlarda kolonların aynı yere gelmesine dikkat edin. kiriş açıklığınızın yönetmelik değerleri içerisinde kalmasına dikkat ederek kolonlarınızı düzenleyin. yüksek sünek yapıda koymanız gereken perde oranı yönetmelikte yazmakta buna göre kolonlarınızdan bazılarını mimari projeye uyarak perdeye çevirin, her iki yönde eşit olarak dağıtın. perdelerin simetri olması önemli çünkü binanızın rijitlik merkezi ve ağırlık merkezi birbirine yakın olmalı. sta4cad de rijitlik merkezi ve ağırlık merkezi yapıyı oluşturdukça görülmekte. daha sonra ilk perdenizi asansör çevresine koyun. ikinci perdenizi ise merdiven sahanlığına koymaya çalışın ki bu mimari projeye uymayabilir. (asansör çekirdeğinin binanın rijitliğini çok etkilemeyecek şekilde orta bölgelerde olması önemli).

-sadece kolonlardan ana aks geçer. kiriş için ana aks çizilmez. paket programda aks geçmeyen yerdeki kirişleri tali aks çizerek tanımlarsınız.

-kiriş çerçeve içlerine döşemenizi tanımlayın.

-baca, havalandırma boşluklarına dikkat edin

-kaba taslak ölçüsüz kolonlarınızı, kirişlerinizi, perdelerinizi oluşturduktan sonra deprem yönetmeliğine göre bunları ölçülendirmeniz gerekiyor. bunun içinde tecrübeli değilseniz yönetmeliğe göre minimum tasarım ölçüleriyle sta4cad a giriş yaparsanız analiz sonrası size uygun olmayan kolon kiriş döşeme yerlerinde uyarı verecektir kesit yetersizliği açısından büyütmenizi isteyecektir.

-ölü yük olarak neler girmeniz gerektiğini mimari projeden alacaksınız. koyduğunuz kirişin ve döşemenin üzerindeki malzemelere göre hesap yapmanız gerekiyor. sta4cad de malzeme seçilerek ve duvar çizilerekte girilebilir.

-mimari projede hata yoksa ve sizin yaptıklarınızda mimari projeyi bozmuyorsa ve yaptığınz tasarım deprem yönetmeliği + ts500 + ts498 + çelik yönetmeliğine uyuyorsa bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

-yaptığınız tasarımı tecrübeli mühendise gösterin!

-sta4cad demosunu indirip inceleyebilirsiniz.

ödev olarak yaptığım projede dikkat ettiklerim bunlardı. aklıma geldikçe editlerim. umarım azda olsa faydası olur
21, Aralık, 2017 kaankarakoc C16 (246 puan) tarafından yorumlandı

Statik proje yaparken dikkat edilecek hususlar

https://www.sanalsantiye.com/statik-proje-yaparken-dikkat-edilecekler/

0 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Aralık, 2017 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
kardeşim selam

projeci olacaksan bu soruları sor elbette cevabını da ancak statiker olarak çalışacagın bir firmada iş deneyimi edindikçe alcaksın tam anlamıyla. malesef bizim bölümün eğitimindeki noksan bu. 4 sene eğitim sonunda bile kafasında böyle soruları olan mühendisler yetiştiriyor. ancak malesef 2 cümlede anlattıgın bu sorunun cevabı pek 2 cümle değil :) kağıt üzerinde olmaz sorun pek çok disiplini kapsıyor ve dediğim gibi tek seferde hüp diye edinilecek bilgiler değil zamanla edineceğin tecrübelerdir

başarılar dilerim

İlgili sorular

2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 481 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 948 kez görüntülendi
21, Eylül, 2017 Uygulama kategorisinde sultan tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 602 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 699 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 2,866 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...