Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

not ortalaması ve okuduğumuz üniversite iş imkanında önemli mi?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
2,895 kez görüntülendi
16, Eylül, 2017 İnşaat Mühendisliği kategorisinde Hickimse tarafından soruldu
Hayırlı günler dilerim, ben inşaat mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim, 3 tane alttan dersim kaldı geçen dönem çalışmadım :( mat2-fiz2-statik. Pişmanım fakat vardır bunda da bir hayır diyorum. Nedense üniye geçen öğrencilerde hep bir rahatlık oluyor inşallah bunu aşarız. Bundan dolayı bu dönem iyi şekilde çalışmayı umuyorum. Fakat ben not için değil öğrenmek için çalışmak istiyorum. Not ortalamasının iş bulma konusunda bir önemi var mı veya üniversitenin? Yani özel veya devlette okusak bile programları bilip kendimizi geliştirdiysek eğer ortalamaya veya okula yinede bakılıyor mu? çünkü ortalama kasmaktansa program öğrenmek daha önemli geliyor. Matematik fizik ilerde lazım olmayacak bu kadar detaylı fakat programlar gerekli.. Yanıtlarsanız sevinirim Aykut abi.. Hayırlı işler dilerim..
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
16, Eylül, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
Iyi not senin o alanda yetenegin oldugunu, caliskan oldugunu ve okulda gösterilenlerin cogunu ögrendigini simgeler. Basvurdugun ise göre not ortalaman rol oynar. Kurumsal firmalara basvurursan mezun olduktan sonra not ortalamasinin dikkate alindigini tahmin ediyorum. Avrupa'da not ortalamasi yeni mezun icin oldukca önemli. Islere basvururken sürekli not ortalamasi isteniyor, Türkiye'de Rizeli müteahhitlerin pek dikkat ettigini sanmam. Onlarda önemli olan imza atman.

Okul da hem etiket olarak hem de daha donanimli olarak yetismen icin oldukca önemli. Okulun imkanlarinin genis olmasina vs girmesek bile ders programlari kagit üstünde ne kadar ayni gözükse de o dersin islenis sekli okuldan okula cok degisiyor. Özellikle Türkiye'de dersler ezbere ögretiliyor. Sinav zorluklari da cok farkli okullarda. Sürekli kolay sinavlara giren birisi kendisini daha zor sinavlara hazirlayan kisi kadar gelistiremez. Daha iyi okullarda genel konusursak daha iyi ögrenciler oldugundan ve gelecekte bu kisiler daha iyi yerlerde olacagindan cevren daha iyi yerlerde kisilerden olusur. Bunun gibi cevre faktörü de var. Kisaca üniversite farki cok cok önemli. Ama iyi üniversiteye gidip de cok kötü notlarla gecersen, tembellik yaparsan cok da bir farkini göremezsin. Is yine sende bitiyor yani.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
17, Eylül, 2017 fakkan C14 (10 puan) tarafından cevaplandı
Piyasadaki firmalarin buyuk cogunlugu senin notlarina bakmaz. Daha 2. sinifta kendine hedef secip Proje Muhendisi olarak yol cizmen de guzel. Bunun icin yapacagin stajlara dikkat et, caliskanligini ve gayretini belli et ki referans olabilsin buyuklerin. Program isin arac yonu, sen kurallari bilmiyorsan araba kullansan ne olur? Oncelikle AutoCad ogren bu senin alfaben olacak. Mesleki bilgilerin su asamada tam almadigin dersler sebebiyle eksik olmasi ileri duzey programlari ogrenmen de anlaman da guc olacaktir.

Basa donersek hedefin Proje Muhendisligi ise zaten okuldaki ozellikle mesleki dersleri tam olarak iyi ogrenmeni gerektirecek bu da paralel olarak notlarina yansiyacaktir, baskasi icin degil senin icin onemli olacaktir. Sonra arkasi gelir zaten.

Basarilar.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
22, Ocak, 2018 canyildirim88 C14 (12 puan) tarafından cevaplandı

Güzel kardeşim   öncelikle  umutsuzluğa kapılmamanı ve pozitif olmanı tavsiye ediyorum.

 İyi bir okuldan iyi dereceyle mezun olman elbette son derece önemli fakat senin  diğer okullardan normal bir not ortalamasıyla  mezun olman senin ileride iş hayatında başarılı olamayacağın anlamına gelmiyor. 

Sana nacizane tavsiyem  dönem sonlarında özellikle yaz aylarında şantiyelerde bulunman, şantiye ortamını koklaman, o atmosferi yaşa ki mezun olduğunda o alışma süresini(tabiri caizse çaylaklık dönemi) kısa sürede atlat. Hatta yapabiliyorsan  okulla birlikte part time çalışabiliryorsan çalış. Para talep etme  iş verenden. Ben iş öğrenmek istiyorum, size yardımcı olmak istiyorum diye birisine gittiğinde seni  geri çevireceğini sanmıyorum.

Bunun yanı sıra   eğer yurt dışında  kariyerine devam etmek istiyorsan  öncelikle ingilizce hatta bunun yanına rusça ya da arapça öğrenmen senin için çok büyük avantaj olacaktır. Üniversitede bulunduğun zaman zarfında iyi derecede  office programları ve autocad  öğrenmende senin yeni mezunlardan farklı olduğunu gösterecektir.

Gelelim işin en önemli kısmına, eğer iş hayatında sahada olacaksan  inşaat saha mühendisi olarak hayatına başlayacaksan alaylı olmayı öğrenmen lazım. Bu biraz insanın kendisiyle alakalı. Formenlerin yeni mühendislere bakış açılara hep farklıdır. İyileri yokmudur elbette vardır fakat işe sahiplendiğini, işi benimsediğini onları  hissettirmelisin. Hiç bir şekilde şantiyede kimseyi küçümsememeli önce  izlemeli ve gözlem yapmalı daha sonra zamanla işin içine kendini sokmalısın.

 Okulda öğretilen bilgiler teorik bilgilir. Pratiğin içine girdiğinde bambaşka bir hayatla karşılaşıyorsun.


Sana şimdiden başarılar diliyorum.. .Yolun açık olsun.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
22, Ocak, 2018 omurg C18 (493 puan) tarafından cevaplandı

inşaat mühendisliği 1 . sınıf ılk ve 2. dönem 6 alttan

2. sınıfta 7 alttan 2 dönemde 

3. sınıfta alamadığım dersler oldu ama tüm dersleri geçtim

son sınıfta bütsüz bitirdim. ,:D

22, Ocak, 2018 omurg C18 (493 puan) tarafından yorumlandı

ayrıca itü yıldız teknik veya gerçek anlamda ad yapmış üni dışında mezun isen sadece meslektaşların arasında sidik yarışı yaparken işe yarar bilginle ezeceksin dostum. aranan adam olacaksın.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
22, Ocak, 2018 hammühendis C30 (1,266 puan) tarafından cevaplandı

Bu senin amacina gore degisir. Eger amacin iyi bi muhendis olmaksa yani ne yaptigini bilen bi muhendis olmaksa tabiki cok onemli. Ha dersen ki benim amacim is bulmak muteahhitlet malesef ne ortalamaya ne okula bakarlar. 

23, Ocak, 2018 omurg C18 (493 puan) tarafından yorumlandı
kulaktan duyma bilgilerle lütfen müteatlerimizin hepsini karalamayın.ayrıca müteait iş verse bile yapı denetim şirketi diye birşey var ki kurucu ortaklarının hepsi mühendis yada mimar olmak zorunda. bizi kötü duruma düşüren gene biziz . düzgün ve mantıklı açıklama olduğu sürece şuan yapılan yapılarda müteaitler etkin rol oynamıyor kardeşim. ki oynarsa buna izin veren yapı denetim şirketleridir ki onların sahipleri de mühendislerden oluşuyor . 
27, Ocak, 2018 hammühendis C30 (1,266 puan) tarafından yorumlandı

Hicbiseyin sahibi muhendisler degil kardesim. Diploma kiralama diye bisey var. Adam diploma kiralayip ya da oglunun vs diplomasini kullanip dilediği sirketi kuruo yönetebiliyor. Muteahhitlere camur atmadim bir de. Kulaktan duyma dediğiniz deyimin asli kulaktan dolmadır kimin kulaktan dolma bilgilerle konuştuğuna artik siz karar verin

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,160 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
18 cevap 7,766 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 475 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,011 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 488 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...