Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Bir Şantiyecinin Kesinlikle Bilmesi Gereken Bilgisayar Programları Nelerdir?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


0 beğenilme 0 beğenilmeme
3,959 kez görüntülendi
13, Haziran, 2017 Diğer kategorisinde b_cnbz C14 (9 puan) tarafından soruldu

Bir Şantiyecinin Kesinlikle Bilmesi Gereken Bilgisayar Programları Nelerdir?

Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
13, Haziran, 2017 mimar_ercinaydin C18 (404 puan) tarafından cevaplandı
13, Haziran, 2017 mimar_ercinaydin tarafından düzenlendi
Merhabalar,

Sormuş bulunduğunuz soru aslında çok kapsamlı. Bilmeniz gereken programlar şantiyenizin hangi alanda faaliyet verdiği, sizin meslek grubunuzun ne olduğu gibi etkenlere bağlı olmak ile birlikte özetle açıklamak gerekirse ;

Şantiyede görev alan teknik personelin bilmesi gereken temel programlar içerisinde

1- Autocad

Bu program, öncelikli olarak proje okumanızda gerekli kolaylıkları sağlar ki günümüzde gerek resmi gerek şahıs işlerinde vektörel çizimlerde genel geçer olarak kullanılan ve piyasada kabul gören program olarak bilinmektedir. Autocad proje okumanın dışında projeleri yeniden düzenlemenize (As-build) de olanak verir.

*Piyasada autocad türevleri de bulunmaktadır fakat işletim sistemi olarak nasıl ki Windows çok daha yaygın ve aktif halde kullanılıyor ise Autocad programı da aynı düzeyde geçerliliğe sahip bir vektörel çizim programıdır.

2- MS Office Programları

Kullanmış olduğunuz işletim sistemine bağlı olarak ofis programları değişebilmektedir. (Open Office , Libre Office vs.) Ofis programları günlük rutin işlerinizde ve hesaplamaların düzenli bir hale getirilmesinde kolaylık sağlar.

-Excel

Şantiyelerde en çok kullanılan ofis programı olduğu söylenebilir. Şantiye günlük harcamalarından tutun da, çıkarmanız gereken metrajlar, hakedişler, puantajlara kadar her türlü işinizde ihtiyaç duyacağınız bir ofis yazılımıdır.

Resmi işlerde hakediş formatları genellikle .xls olarak elden geçmektedir ve bu da MS Office Excel uzantısı olarak bilinmektedir.

Bu yazılım sayesinde tablolama, hesaplama, girdi-çıktı kontrolü gibi işlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.

-Word

Adından da anlaşılacağı üzere daha çok kelime tabanlı ve sözel altyapıya dayalı olan bu program şantiyelerinizde tutulması gereken teknik raporlar (-ki büyük firmalar genelde bu tip raporlamaları belirli makale formatlarında talep edebilir), hafriyat, ürün taşıma, hakediş dilekçesi vb. sözel ağırlıklı metin düzenleme işlevlerinde kullanılan program olarak bilinmektedir.

İmalat Alanınıza göre ihtiyaç duyabileceğiniz ek ofis uygulamaları

-Powerpoint

Eğer büyük ölçekli bir şantiyede çalışıyor iseniz ve üstleriniz arasında vakti kısıtlı olan ama şantiye ilerleyişini de düzenli olarak hızlıca görüp fikir edinmek isteyen bir pozisyona iş ilerleyişini görsel destekli anlatmanız gerekiyor ise powerpoint aradığınız uygulamadır diyebilirim. İş programınızla birlikte şantiye ilerleyişini fotoğraf ya da grafik destekli ve slayt şeklinde sunu olarak hazırlamanıza yarayacak olan powerpoint programı hem görsel olarak algıyı kuvvetlendirerek karşınızdakinin anlamasını kolaylaştırır hem de güzel bir sunum eşliğinde üstünüzün sizin işe verdiğiniz önemi anlamanıza yardımcı olabilir.

3- 3 Boyutlu Modelleme Programları

Revit, Sketchup, Rhino vb. programlar genelde mimari tasarım aşamasında kullanılıyor olsa dahi büyük ölçekli işlerde detayları daha net anlatabilmek adına ihtiyaç duyulabilen programlar arasında yer alabilir. (-ki genellikle bu tip tasarım programlarına restorasyon işlerinde ya da detay ağırlıklı ince işlerde (ahşap oyma vs.) ihtiyaç duyulmaktadır.)

*Eğer çalışmakta olduğunuz firma Resmi İşler (Devlet ihaleleri gibi)'den daha çok yap-sat ya da yap-işlet-devret modelinde işler üzerine yoğunlaşmış bir firma ise ve firma bünyesinde bulunan mimarlar ya da tasarımcı arkadaşlar bir desteğe ihtiyaç duyduğunda onlara bu konuda yardımcı olabilirseniz ve ekip çalışmasına yatkın olduğunuzu gösterirseniz bu firmadaki yerinizi sağlamlaştırmanız adına da sizin için faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Kaldı ki piyasa da "Mimar" ya da "Grafik Tasarımcı" olmadığı halde sırf meraktan 3 boyutlu modelleme programlarına başlamış olup kazanç elde eden kişiler de mevcuttur.

4- Photoshop CS

Görsel güzelleştirmelerde ihtiyaç duyacağınız bir diğer program da Photoshoptur. Bu program 3 boyutlu programlardan elde etmiş olduğunuz dokulu çalışmaları güzelleştirmeye, poster hazırlamak gibi işlere yaramaktadır.

Üstteki programlara ek olarak eğer arazi şartları engebeli ise ve arazi eğimlerini sürekli kontrol etmeniz gerekiyor ise (genelde bu tip eğimler vaziyet planında belirtilir fakat bazen gözden kaçma durumları olabiliyor) bu şartlar altında arazi kotlarını okuyabileceğiniz Netcad programına ihtiyaç duyabilirsiniz fakat genelde şantiyelerde harita ofislerinden yardım alacağınız için bu işi haritacı arkadaşlar sizin için halledecektir.

Bilmenizin faydalı olacağını düşündüğüm programlar bu kadardır.

Saygılarımla,

Mimar Erçin AYDIN
13, Haziran, 2017 b_cnbz C14 (9 puan) tarafından yorumlandı
Hocam verdiğiniz bilgileri okudum öncelikle teşekkürler, ben inşaat mühendisleri için diye eklemeyi unutmuşum, ofiste çalışmayacağım, şantiye hangi alanda faaliyet verir diye soracak olursanız konut diyebilirim, nokta atışı yapıp sadece işime yarayacak programları öğrenmek istiyorum... saygılar...

İlgili sorular

2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 494 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 477 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 1,518 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 22,091 kez görüntülendi
8, Eylül, 2014 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,082 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...