Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Bilgi Saklama

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


1 beğenilme 0 beğenilmeme
669 kez görüntülendi
14, Ocak, 2017 Diğer kategorisinde emre5499 C14 (42 puan) tarafından soruldu
Merhabalar Bi kaç konudada yardımlarınızı istemiştim ve yorumlarıyla destek olan meslektaşlarım sağolsun cevapladılar.Merak ettiğim birşey var başka sektörde var mı bilmiyorum ama bilgi saklama gibi bi huy var insanlarda..Sizde yaşadınız mı bilmiyorum onu soruyorum cevap alamıyorum bunu soruyorum yarım cevap alıyorum böyle olunca kendimi çaresiz hissettiğim durumlar olmuyor değil..Yani meslektaşlarımız ben bu zorlukları yaşadım zor öğrendiysem oda yaşasın şeklinde mi düşünüyorlar bilmiyorum..Bu konuda yorum yapacak meslektaş arkadaşlarımız vardır illaki benide aydınlatırsalar sevinirim..İyi forumlar...
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
14, Ocak, 2017 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı

Genel anlamda  kendi adima cevap verecek olursam, tembel oldugunu düsündügüm kisilere cevap yazmiyorum. Eger sorulan soru oldukca basit, lisans ögrencisinin bile bilmesi gereken bir soruysa ve soran kisi de insaat mühendisiyse, cevaplamaya tenezzül etmiyorum. Niye derseniz, lisans icin bile siradan olan bir seyi ögrenmediyse oldukca tembel demektir. Ben de bu tembel kisiye cevap yazarak zaman kaybetmek istemiyorum. Ayni sekilde basit bir google aramasi ile ögrenilecek veya konu hakkinda kitap acarak ögrenilecek seyleri de sikca soruyorlar. Yada bazi ögrenciler geliyor komple konuyu anlatmamizi yada soruyu/ödevi cözmemizi/yapmamizi istiyor. Anlamadigi yeri sorsa biliyorsam anlatirim ama gelip "yarina bu ödevi yetistirmem lazim, yapabilecek var mi?" diye baslik aciyorlar. 

Bunun haricinde yine Türkiye'deki mühendisler iyi bir teknik bilgiye sahip degil. Cevap gelmemesinin ana nedeni bence bu. Bilen azinliktaki kisiler de sizin düsündügünüz gibi, kendi ögrendikleri bilgileri kolayca paylasmak istemiyor olabilirler. Forumlarda cevap gelmemesinin nedeni de, gercekten iyi bir mühendisin internetten ögrenecegi hemen hemen hic bir bilgi yok gibi. Gercekten iyi bir mühendis zaten bilgiyi nereden bulacagini bilmesi gerekir. Bu kaynaklar da ilk olarak kitaplar veya calistigi kisiler olur. Gercekten iyi bir mühendis de yine gercekten iyi is arkadaslariyla calistigi icin büro/sirket icinde bilmek istedigi bilgiyi kolaylikla bulur. Ayrica biliyor gibi davranip ama aslinda bilmiyor olabilir. Insanlar sikca bir seyleri bildigini iddia ediyorlar ve bildigini saniyorlar ama gercekte bildigini sandigi seyi yanlis veya yarim yamalak biliyorlar. Eksi'de insaat mühendisligi ile ilgili basliklari sikca okudum ve bir sürü yanlis veya yarim tanim girilmis. Bazilarina mesaj atip dogrusunu söyledigimde de küfür bile yedim, cok biliyorsun diye. Yanlis yazdigi seyi düzeltmeyen bile var mesajla kaynak atmama ragmen. Türk mühendisi de anca bu kadar oluyor. Bilmemek Türkiye'de cok büyük bir tabu. Insanlar baya korkuyor bir seyleri bilmedigi ortaya cikacak diye. Yine Ekside okudugumda insanlarin "bilmedigin seyleri is yerinde fark ettirme" tarzi tavsiyeleri var. Bu nedenlerin de insaat sektörü ile alakali oldugunu sanmiyorum, daha cok halkla ilgili. 

15, Ocak, 2017 emre5499 C14 (42 puan) tarafından yorumlandı
iyi bir mühendis kendi öğrenir diye bişey yok okulda öğrendiğinle şantiye hayatı çok farklı..Ve bu aklındakilerinide sormak zorundasın soruyorsun cevap alamıyorsun durum bundan ibaret şefim
1 beğenilme 0 beğenilmeme
14, Ocak, 2017 İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından cevaplandı
Bilgi saklama,tecrübeleri aktarmama gibi vs vs..

Meslektaşlarımıza hazır bilgileri sunduğunuzda yaşadığınız olumlu yada olumsuz tecrübeleri aktardığınızda ya karşınızda sizi cidden dinleyen birini bulursunuz ya da dinleyen ama yinede işin akışına bırakan ve sonunda da şefim dediğiniz gibi çıktı demesi karşılaşılacak durumlardır..

Şahsen bugüne kdr yarımyamalak da olsa ne gördü isem anlatmasını seven biriyim.

Herkes anlatmak zorunda değil.Herkes dinlemek zorunda da değil.

Bu tamamen kişisel bir durumdur.

Benim bu konu hakkındaki düşüncem ;

Ülkemiz içerisinde ya da dışında fark etmiyor.

Sektördeki işlerin iyiye yönelmesini istiyorsak bilgilerimizi ve deneyimlerimizi paylaşmalıyız.

Paylaşmazsak bizim gibi deneme yanılma yöntemi ile öğrenecekler ve bu sektör için geri dönülmez hatalara meydan açabilir.

Onun için paylaşalım öğrenelim öğretelim derim.
3 beğenilme 0 beğenilmeme
14, Ocak, 2017 olucay C14 (77 puan) tarafından cevaplandı
Kim kendine öğretilen bilgiyi sadece kendi yararına kullanır ve bunu başkalarına öğretmezse, o bilgiye ve bilgiyi ona öğretenlere ihanet etmiş olur. Haile selassie'nin böyle güzel bi sözü var.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
14, Ocak, 2017 civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından cevaplandı

Bilgilerini paylaşan kişi sayısı gerçekten, paylaşmayanların yanında çok az. Ama sende pes etmeyip arayacaksın, araştırcaksın, elbet sana yardım edecek kişiler çıkacak. Kimseyede muhtaç değilsin inasn azmeddikten sonra herşeyi öğrenir bir şekilde. (ama zor ama kolay) Yani dediğim gibi her forum sitesine üye ol araştır sor bidaha sor bidaha sor bidaha sor. Benim arkamdan çok alay ettiler, bu da soru mu be böyle soru mu olur bu ne biçim soru diye, ben naptım yılmadım. 3-5 çapulcu, haddini bilmez yüzünden bilgi öğrenmekten vazgeçemem ki kendimi geliştirmek için buna mecburum. Dediğim gibi mühendis yılmayacak, araştıracak bi şekilde bir çözüm yolunu bulacak. Şimdi öğrenciyken bunu yapamazsak soramazsak araştıramazsak yarın öbürgün mezun olduğumuzda daha çok zor gelir bu bize ki yinede gelmemeli bence. Yapı Ana Bilim Dalı - Statik Proje düşünürsen bana ulaş, ben yardımcı olmaya çalışırım...

15, Ocak, 2017 emre5499 C14 (42 puan) tarafından yorumlandı
şefim viyadükler de köprülerde çalışıyorum..Yani kalfaların ustaların bilgisi bir yere kadar kalıyor.Demirci kalıpcı bağlıyor geçiyor.Ama teknik bilgiden yoksunlar mühendislerde bu bilgiyi paylaşmıyorlar yani zorlanarak kendim öğrenmek için uğraşıyorum didiniyorum diyelim..
15, Ocak, 2017 civilmehmetkara C30 (1,355 puan) tarafından yorumlandı
Anladım doğrudur. Ama bana çok uzak konular bunlar malesef ben bu konularda yardımcı olamam

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 1,885 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 608 kez görüntülendi
25, Kasım, 2019 İnşaat Firmaları kategorisinde İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,449 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 1,451 kez görüntülendi
23, Aralık, 2019 Diğer kategorisinde Cemalizm C14 (4 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 252 kez görüntülendi
7, Mart, 2019 Diğer kategorisinde modoste C20 (590 puan) tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...