Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Şantiyede bir teknik eleman kalfa veya usta ile nasıl iletişim kurmalı?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
2,535 kez görüntülendi
1, Aralık, 2016 Diğer kategorisinde limon7 C14 (77 puan) tarafından soruldu
1, Aralık, 2016 limon7 tarafından yeniden kategorilendirildi
Arkadaşlar, şantiyede işi projesine uygun veya zamanında yapabilmek için bazı durumlarda kalfa veya ustalarla sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu sorunları nasıl aşabiliriz veya nasıl en aza indirebiliriz? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
24, Aralık, 2016 gerrard28 C14 (1 puan) tarafından yorumlandı
yaşım 28 . 5 senedir şantiyede çalışıyorum . 2 gün önce yaptığım yanlışı anlatim size tesadüf eseri bu siteye girdim yazmak istedim :D
hala sinirliyim bu konuda küfür ediyorum içimden hala :D
2 gün önce işçinin teki bana sen bilmiyorsun kaç senedir çalışıyorsun gibilerinden bi laf dedi . konuda perde beton metrajı alan vs :D
ilk yanlışım ona cevap vermekle oldu . neyse bu uzatınca sen ne diyorsun lan dedim ( bu da ikinci yanlışım oldu , karadenizliyiz sinirli oluyoruz bu gibi durumlarda :D )
üzerine yürüdüm bu da boğazıma sarıldı bende bi tane salladım buna tutmadı ama :D neyse bu yaptıklarım falan filan hepsi yanlış şeyler ,seviyemi düşürdüm onun seviyesine indim ama anlık sinir oluyor bunlar :D araya girdiler falan filan üs üste hatalarım devam ediyor :D sktrn gidin bi daha bu şantiyeye gelemyin küfürler sövmeler vs vs vs...
şantiyeye yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem şudur. sadece kendi işinizi yapın kalfaymış işçiymiş bekçiymiş kesinlikle mesafenizi koruyun araya duvarı çekin. sizi gördükleri zaman biraz çeki düzen versinler kendilerine. hatta ve hatta daha da ileriyorum çok çok nadir durumlar dışında onlarla şantiyede bir arada yemek yemeyin ve çay bile içmeyin ... bunların hepsi başımdan geçti en sonda bu kavga olayı oldu işte :D
tek kelime tek cümle ile işi bitirin polemiğe girmeyin. şantiye bktan bi yerdir ark lar yeni başlayanlara kolaylıklar. argo sözcükler ve küfürler için affınıza sığınıyorum iyi akşamlar.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

2 beğenilme 0 beğenilmeme
3, Aralık, 2016 İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından cevaplandı
3, Aralık, 2016 limon7 tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

 şantiyede işi projesine uygun veya zamanında yapabilmek için bazı durumlarda kalfa veya ustalarla sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu sorunları nasıl aşabiliriz veya nasıl en aza indirebiliriz? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Her zaman meslektaşlarımızın sahada veya ofiste kesinlikle karşılaşabileceği bir güncel soru 

arkadaşımızı tebrik ediyorum öncelikle..

1-) İlk şantiyeniz ilk işiniz.sahayı dolaşın imalatlara bakın az çok bilginizle imalatların düzgün gidip gitmediğini görebilirsiniz.bu imalatların düzgün olunması için mücadele var mı sahada ? Yetkili personel imalatlara karışıyor mu ? Başınızdaki amir saha ile ne kadar alakadar ? sahada düzen var mı ?

Bu soruların cevabını verebilirseniz ileriye dönük sorun yaşamazsınız.

2-) Sahada işler düzgün ilerliyor.Başınızdaki amir şef işin düzgün olması için çaba sarfediyor.ve kalfa ya da ustalar onu dinliyor.

Bu tarzda bir şantiye ye denk geldiyseniz cidden iyi biryerdesiniz demektir.

amirinizde ustalarda işin doğru uygun yapılmasını isteyen insanlar.

kısaca Ustalarla aranızı mesafeli tutarsanız burda kazanırsınız.

3-) Amiriniz size imalatı takip et düzgün olmayanları bana söyle diyip söylediğiniz halde işin düzeltilmesine yardım etmiyor ise sadece yazınızı yazın size verilen görevi yapın fazlasına karışmayın derim :) karışırsanız amiriniz dahi arkanızdan konuşur ve sizin işten ayrılmanızı gerektiren ortamı oluşturur. Neden ? bu durumlarda kalfalar amirinizi ele geçirmiştir de ondan sizi savunamaz haldedir.yazı istemesi de ileriye dönük kendini savunmasıdır.sizin yazdıklarının aynısı o da karşı tarafa iletir :) ama peşine düşmez ;)

4-) sahada ustalarla kalfalar ile kesinlikle ikili tartışmaya girmeyin.kesin emin olduğunuz doğruları savunun.yapılmıyorsa üst amirinize ışık hızıyla söyleyin üstünüzden atın.bu kaçmak değildir sakın öyle düşünmeyin.eğer amirinize söylemesseniz neden bana söylemedin der :) söylesen düxeltirdik der ama sadece der bazıları :)

5-) Emin olduğunuz herşeyde diretebilirsiniz.Sahaya sözlü olarak söylediniz yapılmadı.Amirinize yazı ile belirtin.Siz görevinizi yapmış olursunuz.bir işin nasıl doğru yapılacağını gördüğünüz gibi nasıl yanlış yapılacağını da görmek tecrübedir :)

6-) Kalfa , Usta , Çalışan her zaman sahada oldukları için stresli olabilirler en ufak şeyde parlayabilirler.Sizi gözlerine kestirip korkutabilirler.bu durumlarda sakin olmak en büyük erdemdir.sakin olun karşınızda KÖPEK gibi havlasın.salyasını sildikten sonra o sakinleşir ama kaybeder :) siz kazanırsınız.

7-) İşinizi olması gerektiği gibi yapıyorsanız her kesim tarafından takdir de edilirsiniz.

ama Terside olabilir.Sevilmeyede bilirsiniz. Çünkü işinizi yapıyorsunuz :)

Bu durumlarda Bütün personelle samimi olacak herşeyden kaçınmanızı tavsiye ederim.

Siz demişşiniz gibi sizden lafı alır gider başkasına satar sonra siz kötü adam olursunuz.

maksat zaten sizi kötü adam ilan etmek olduğu için her türlüsünü denerler :)

Kısacası ; Ahlaklı ve Dürüst Olmanın Eğitimini Ne yazık ki Okulda vermiyorlar.

Ahlaklı ve Dürüst Olun Her Zaman Kazanırsınız..

Tabi Sahada Taşeronmusunuz ? Kontrolmusunuz ? Şantiye Şefimisiniz Bu duruma göre herşey değişir.

2 beğenilme 0 beğenilmeme
1, Aralık, 2016 YUSUF C20 (556 puan) tarafından cevaplandı
Bence usta ve kalfalarımızla teknik terimler yerine daha onların anlayacağı terimleri kullanmak daha verimli olacaktır, mesafe önemli çalışanlarla samimi ama kendi sınırlarınız olmalı. Eğer aşırı samimi olursanız  söyledikleriniz pek ciddiye alınmaz ve buda sıkıntı yaratabilir.  İyi çalışmalar.
2 beğenilme 0 beğenilmeme
3, Aralık, 2016 Can Soyaslan C14 (98 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikli olarak aranızdaki seviyeyi korumalısın.Bu sana söyleyecekleri şeyleri tartarak söylemelerine neden olur.Bunun dışında şunu unutmamalısın ki o senin takımında ve bunu ona hissettirmelisin.İhtiyacı olduğunda ya başka bir kişi tarafından belirli bir sıkıntıya sokulduğunda onu korumalısın.Bu kötü zamanda yanında olacağını bilmesine neden olur ki,işçilerin en önemsediği şeydir.Kendi dışında asla birinin kendi ekibine veya elemanına kızmasına izin verme.Hatalı bile olsa daha sonra uyarılarını kendin yap,başkasının yanında ezme.Aranızda kuracağın dil önemli olmakla birlikte bu ustadan ustaya değiştiği için her ustaya başka şekilde yaklaşman gerekebilir.Hem teknik hem genel olarak.Tabi bunlar dışında başka faktörler var.Şirketler gözümde ikiye ayrılır:mühendis şirketleri ve formen şirketleri.Eğer formen odaklı bir şantiyedeyseniz ve düşey hiyerarşi tüm uyarılarınıza rağmen sürekli çiğneniyorsa geçmiş olsun.Balık baştan kokmuş oluyor zaten.Yine de bu konudaki sert eleştirilerinizi sunmaktan geri kalmayın
1 beğenilme 0 beğenilmeme
30, Mart, 2017 murat celik C14 (9 puan) tarafından cevaplandı
Çok yanlış bir düşünce önce onu belırteyım,Neden,sizin usta ile o muabbetlere gırmenıze hıç gerek yokdu, formenını cagırıp uyarabılırdınız.Bu iş bir takım çalışması,Şantıyecılık cok ayrı bir işdir,Burda tavır almak, mesafe koymak oldugunuz karakterın dısına cıkmak, hem sızı yorar, hemde işlerın onunde bır engeldır.Santıye,Muhendis ve formen ilişkilerının ıyı olması ve karsılıklı anlasmaları netıcesınde yurur.Formenler sizin ukala tavırlarınızı gordugu zaman,bunlarda aralarında toplanıp konuşuyorlar su muhendıs cok ukala kendını begenmış dıyorlar, bu durumda santıyede karsınıza boyle bır problem cıkacak, işlerınızın yurumesı sıkıntıya gırecek. Formenın bırıyle tartısdınız ve sonra dıgerıyle bu bıtmez sonucda uyumsuz gozuken sız olursunuz, proje muduru buna dıkkat eder, ne olursa olsun santıyede insan ilişkilerı cok ıyı olacak.

İlgili sorular

0 beğenilme 1 beğenilmeme
2 cevap 2,648 kez görüntülendi
27, Kasım, 2015 Diğer kategorisinde mehmeturan C16 (203 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 778 kez görüntülendi
11, Kasım, 2014 Diğer kategorisinde Mehmet Uslu tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 634 kez görüntülendi
10, Temmuz, 2018 Diğer kategorisinde Çırak C20 (530 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 617 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,402 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...