Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Şantiyeye Sonradan Geldiyseniz ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


4 beğenilme 0 beğenilmeme
398 kez görüntülendi
22, Eylül, 2018 Diğer kategorisinde Çırak C20 (530 puan) tarafından soruldu
Kontrolörlerin olduğu bir şantiyeye, şantiye şefi birden ayrıldıktan sonra işe başladıysanız(yani siz alındıysanız) bir yandan da imalatlar devam ediyorsa/kontrollere veriyorsanız. Bir yandan metraj, bir yandan hakediş de varsa. Sahaya hakim olmak için nasıl bir yol izlersiniz ?

Tanrı Mustafa'yı korusun.
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

2 beğenilme 0 beğenilmeme
12, Kasım, 2018 mimar_ercinaydin C18 (404 puan) tarafından cevaplandı
14, Kasım, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bu tip durumlarda izlenebilecek çok çeşitli yollar varken, kendi adıma öncelikle firmanın ofis bölümü ile irtibata geçerek, iş programını, taşeron sözleşmelerini ve -eğer aylık ya da haftalık ödemeli ise- son yapılan hakedişleri talep etmekteyim. 

Bu doğrultuda, iş programını elimize alıp imalat sahasını dolaşmakta ve yolunda giden ya da ileride olan imalatlara göz gezdirdikten sonra, geri kalan imalatlar için kriz yönetimi oluşturuyor, bu alanda ki gecikmenin neden kaynaklandığını araştırmaktayım. Bazı durumlarda taşeronlardan kaynaklanan aksaklıklar bu gecikmelerin müsebbibi olabilmektedir. Dolayısı ile taşeron sözleşmeleri bu noktada imdadımıza yetişmekte ve imalat için sözleşmeye eklenen teslim tarihi / gecikme cezası tutarı gibi noktalar taşeron üzerinde ikna edici olabilmektedir. 

Taşeron noktasında yaşanabilecek sorunlar, taşeronun firma sahibi ya da üst yöneticiler ile arasının iyi olması imalat sürecinde yaşanan aksaklıklar için kesilen cezaların işleme konulmamasına, dolayısı ile taşeronun kendi isteği doğrultusunda imalatları yürütecek rahatlığı hissetmesine yol açmaktadır ki bu da sizin adınıza diğer ekiplerin de işlerinin aksaması dolayısı ile bir yönetim eksikliği oluşturmaktadır. 

Taşeron konusunda kararlı ve ısrarcı olmadıkça sorunları aşmanız pek mümkün değildir. Bu tip sorunlarla karşılaşıldığında genellikle işleri aksayan ekiplerin çatlak sesleri yükselmektedir. Engellemek noktasında ben kendi adıma ağırlık koymayı sevenlerdenim. Mesela geciken bir imalat için taşeron ikna edildiğinde ve malzeme sipariş ettiğinde, malzemeyi şantiyeye getirmemekte ve parça parça sipariş verilen malzeme listesinde oluşan fiyat farklarını taşeron hakedişlerine yansıtmaktayım. Şantiye'de bir Kral var ise o da siz değilsiniz benim demenin kısa ve öz tanımından birisi budur. Böylece o baba yiğit aslan taşeronlar kuzu gibi olmaktadırlar. 

Hakediş sürecinde, daha önce ki şeflerin aldıkları fiyatları kontrol eder, pursantajları gözden geçirerek yakalanan en yüksek rakamın üzerine çıkmayı hedeflerim çünkü bu şekilde olduğunda hem firmanızın üstünüzde bulunan idari amirleri hem de firma sahibinin dikkati çekilmekte ve yaptığınız işte idarenin desteğini almış olmaktasınız. Dolayısı ile yarın bir gün taşeronlardan bir tanesi sizinle ilgili şikayetlerde bulunduğunda, kendinizi anlatabileceğiniz bir pozisyona çoktan ulaşmış olmaktasınız. 

Bu kadar bilgi bize gereksiz kısacası ne anlatmak istiyorsun derseniz eğer, 

"Şantiye Şefi iseniz o alan sizindir. Patronunuz bile geldiğinde şantiye idaresinde bir hakimiyet olduğunu görmeli ve işlere müdahil olmaktan ziyade, malzemelerin temini, işin hızlı bir şekilde teslimi ile ilgili alanlarda önünüzde oluşabilecek engelleri kaldırmalı ve iş yönetiminizi kolaylaştırmalıdır. İş sahasında her ekip ile çok iyi anlaşmanız bir gerekçe değildir, fakat her ekibin saygısını kazanmak ve iş bildiğinize ikna etmek bir yükümlülüktür. Bu şekilde taşeronları avucunuzun içine alır, istediğiniz program doğrultusunda ekipleri yönlendirebilirsiniz. "

Saygı ve sevgilerimle.

İyi çalışmalar dilerim. 
4 beğenilme 0 beğenilmeme
23, Eylül, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
gerekirse mesaiye kalır öncelikle projeleri inceler, mevcut dökümantasyonlara göz atar, proje nedir, ne aşamadadır hızlıca aşinalık kazanırdım

daha sonra, sahada bilgi alabileceğim pozisyonda, mühendis, kalfa vs. kim varsa iletişime geçer, işler ne durumdadır neler yapıyoruz vs. gibi bir ön bilgilendirme ricasında bulunarak, saha gündemine, programa hakim olurdum.

zor bir süreç, bir kaç hafta extra gayret lazım

bol şans
3 beğenilme 0 beğenilmeme
24, Eylül, 2018 asiogü C30 (1,438 puan) tarafından cevaplandı
En sıkıntılı süreçlerden biri.

Ben genelde ilk olarak teknik şartname ve sözleşmelere hakim olmaya çalışıyorum, ardından projelere çalışıyorum. Tabii bu durum işin başında, yarım kalınan bir işte eski bilgileri bilmeniz için kesinlikle ayrılan kişi ya da mevcut başlayacağınız yerde teknik birisinden yardım almanız gerekir. Özellikle yazışmalar, proje değişiklikleri, iş artış eksilişleri gibi konularda.

Projeyi, teknik şartnameleri hazımsamak zaten zaman alacaktır, sakin kalıp notlar alarak kendi işinizi kolaylaştırabilirsiniz diye düşünüyorum. 

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 472 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 273 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 290 kez görüntülendi
7, Aralık, 2021 Betonarme Yapılar kategorisinde aliuzun C14 (3 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 1 beğenilmeme
1 cevap 354 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 463 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...