Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Yapı denetimi bölümü hakkında bilgi verebilicek birisi varmı?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


3 beğenilme 0 beğenilmeme
796 kez görüntülendi
2, Eylül, 2018 Yapı Denetim kategorisinde korhanengşn C14 (7 puan) tarafından soruldu
Bu bölümde kendimi nasıl geliştirebilirim neler yapmam lazım yardımcı olabilicek birisi var mı ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
4, Eylül, 2018 Çırak C20 (530 puan) tarafından cevaplandı
6, Eylül, 2018 korhanengşn tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Sırasıyla yazıyorum.  

-Temel matematik öğrenmeye başlıyoruz, biliyorsak ilerletiyoruz. Mat1 olarak adlandırılan matematik konularında ''profesyonel'' yetkinliğe geliyoruz ve sürekli küçük küçük antremanlar yapıyoruz.

-inşaat projesi okumayı öğreniyoruz, projede gördüğümüz ''materyallerin''-'' temel işlevlerini ve mantıklarını bir bilene sorarak(burası önemli-çünkü diğer yöntemler zaman kaybı) öğrenmeye çalışıyoruz.

-birkaç proje inceledikten sonra, projelerde yer alan ortak noktaların ''yapım şeklini ve amacını'' öğreniyoruz - mesela projede demir(inşaat çeliği) varsa onun uygulama silsilesini öğreniyoruz - (çünkü ileride ''bu olmamış'' derken, ustanın perspektifinden bakabilmen gerekecek, çok acıklı)

-temel türkçe(türkçe 1) kitabı ediniyoruz, burada önemli olan ''okuduğunu anlama'' ve ''ifade'' kısımları. Bu matematik kadar elzem değil, arada bir bakınsak yeter. 

- daha fazla proje incelemeye devam ediyoruz, bu inceleme aşamasında yavaş yavaş autocad'e merak sarıp autocad üzerinde karalamalara da başlayacağız. Bu kısmı en kolayı, internette eşşeğe autocad öğretebilecek(tam emin değilim, denemedim) yayınlar mevcut -zaten ''program'' öğrenmek için gerekli olan şey algoritmik mantık ve bol tekrar- bunlardan yararlanarak autocad'e başlıyoruz ufak ufak öğreniyoruz, proje okudukça autocad uygulamasını kafamızda daha da iyi oturtacağız zaten.

-yavaş yavaş turistik şantiye gezmelerine başlıyoruz, ustalarla 2 lafın belini kırıyoruz (burada en önemli husus yaz aylarında 2 tane 2,5' litrelik kola ve 3-4 tane bisküvi ile gitmemiz lazım (bisküvilerden en az 2 si; benim o kırmızı meyveler ve benim o muzlu olmalı) ustaların imalatı nasıl yaptığını nelere dikkat ettiğini(-ki bu öyle çok sık rastlanmaz) nelere dikkat etmediğini gözlemliyoruz.  dikkat etmedikleri şeyleri çok aklımızda tutmuyoruz ama dikkat ettiği şeyler önemli, bir konuda çalışan işçi(usta) dahi birşeylere dikkat ediyorsa-bil ki- o aksiyom gerçekten elzem olanlar arasından 1 tanesidir. Ustalığın default özelliklerinden birisi; zaten gerekliliklerin bir çoğunu ''amaaan ondan birşey olmaz'' diye boşvermek olduğu için bu dikkat ettiği şey herneyse o çok kıymetli bizim için. Aynı işi yapan birkaç farklı usta grubu ile haşır neşir olunca da o işin ''piyasada'' nasıl yapıldığını/yapılması gerektiğini öğrenmiş oluyoruz -burada küçük bir trick vereceğim; bu pozisyonda en iyi öğrenme yöntemi ''birbirine kırdırmak''tır. Yani eğer bulabilirsen bir işi bırakmış ve yerine yeni bir ekip gelmiş bir kalemi incele; O yeni gelen ekip eski ekibi hobi olarak gömeceği için, uygulamada temel dikkat edilmesi gereken yerlerin %82'nini öğrenirsin. Veya da bunu yapamadıysan şunu kesin yapmalısın, aynı projede birbirini takip eden 3 işi görmen lazım. 

Misal; kaba yapı, duvar, sıva. Bu 3ünün başında kabacının bazı hatalarını farkedeceksin o diyecek ki  ''Ondan birşey olmaz'' bu kısmı hızlıca geç, sonra şunu diyecek ''bunları duvarcı düzeltir, 'tıkır tıkır yapar' '' Sonra duvarcıyı gözlemle, o kabacıya söverek başlayacak sonra sen onun hatalarını farkedeceksin ve bil bakalım onları kim düzeltir ? tabiki de sıvacı.  duvarcıdan gelen ''bunları sıvacı düzeltir, 'tıkır tıkır' yapar'' kısmını da göğsünde karşıladıktan sonra sıvacıyı gözlemleyeceksin, o da duvarcıya... diye gidecek bu. En kötü ihtimal bunu yapmalısın, aynı projede birbirini takip eden en az 3 kalemin imalatında bulun. -kola bisküvi kısmını da unutma, çok paran varsa arada cips de al(acılı)-  Zaten aynı proje aynı kalemde ekip değiştirse işte en iyi orada öğrenirsin, çünkü yeni gelenler eskilerin olan/olmayan bütün hatalarını ''Keyfekeder'' çaya sohbet malzemesi yapacaklardır.

-bu üstteki kısım önemliydi. şimdi bir başka önemli kısma geçiyoruz. ''tamam'' demek. Ben dikkat ettim; bir yapı-denetimcinin birinci vazifesi  kombo halinde ''tamam'' diyebilmek. Neye karşı  söylendiğinin bir önemi yok; ''abi olcayı sağ kanatta oynatalım mı'' deseler bile ''tamam abi'' /  ''tabi abi'' diye refleks göstermek gerekiyor, yapı denetimcinin muhatabı olan kitle ''olmaz'' ''hayır'' ''bak abi'' gibi alternatif yaklaşımlardan asla hoşlanmıyorlar, hep  seri ''tamam'' demen lazım. Bunun antremanını yeterince yaptıktan sonra da belediye de işler nasıl ilerler, evrak nedir nasıl takip edilir kısmına geçiş yapacağız ama bu kısım biraz çetrefilli. 

Şimdi ben sana herhangi bir belediyenin haritasını çıkartırım ama o kadar vaktim yok, şunları bilmen yeterli; 1-belediye çalışanı; bu ülkede kendisini cumhurbaşkanından bir sonraki, başbakandan bir önceki yetkili olarak görür; asla öyle olmadığını iddia etmeyeceksin. 

2- Her belediyede kesin bi' tane çok çalışan, bi' tane çok çalışmayan ama muhabbeti sağlam olan, bir tane de mevzuatın hepsine hakim olan ve 1 tane de güzel kız olur. bunları gözüne iyi kestir. Çünkü farklı zaman dilimlerinde hepsine işin düşecek. -ha unutmadan, o güzel kıza yazma boşuna onun başı bağlı- Bir de ''bey'' gibi ifadeleri belediye kapısının önünde bırak boşuna yanına alma x-rayden geçemezsin. Belediyede herkes ''hanım'' herkes ''abi''. ''selda hanım kırmızı kesinlikle sizin renginiz'' bu tamlamayı da unutma. O selda hanım gün gelir, adamı ipten alır. 

-Şimdi geldik müteahhitlerle olan diyaloga. Standart bir müteahhit için zor yoktur imkansız zaman alır, bu yüzden bu tamam deme meselesini burada biraz abartıyoruz. mesela adam sana diyecek ki, ''su basman betonunu c10 dökeceğim aslanım'' sen hemen yapıştıracaksın ''abi çok iyi düşünmüşsünüz'' o sana hep ''şurada şöyle yapıyorlar'' diyecek sen ''ben onların ta'' diyeceksin, çok da yükselme ama unutma müteahhitin yanında sol açık oynayamazsın, forvet arkası oynaman lazım  takımın sergeni o adam çünkü, aklından çıkartma.

Ne yaptık şimdiye kadar, mat1 olayını çözdük, proje okumayı ve çizmeyi öğrendik, projelerde olan genel imalat kalemlerinin teorisini, uygulama şeklini-kontrol şeklini ve yapılabilecek hataları ile o hataların nasıl düzeltilebileceğini öğrendik(o kolalar boşa alınmadı), tamam demeyi insan ilişkilerine yön vermeyi öğrendik, müşteri memnuniyetini öğrendik. başka... başka da çok birşey lazım olmaz. 

Buradan sonra genel tavsiyeler var, mesela yabancı dil öğren; iş için lazım olmasa bile entelektüel haz için olacak. Bir tane yemeği çok güzel yapmayı öğren. En az 1 müzik enstrümanı çalmayı öğren. Ortamlarda sırıtmayacak kadar dans etmeyi öğren(ayıp değil bunların antremanını yapmak) 

Bir de o çalıştığımız matematik var ya, hah işte o hayatımızın birçok yerinde lazım olacak. Özellikle  de KPSS ALES şeytan üçgeninde(3.sü sürpriz) 
6, Eylül, 2018 korhanengşn C14 (7 puan) tarafından yorumlandı
Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2, Eylül, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
merhaba

inşaat mühendisliği öğrencileri için yazdım fakat büyük bir kısmı size de hitap edecektir : 

http://www.aykutozdemir.com.tr/insaat/insaat-ogrencisinin-yapmasi-gerekenler.html

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 389 kez görüntülendi
10, Haziran, 2020 Yapı Denetim kategorisinde xyz C14 (5 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 1 beğenilmeme
1 cevap 568 kez görüntülendi
5, Nisan, 2019 Yapı Denetim kategorisinde tayfunrock C14 (4 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 1 beğenilmeme
1 cevap 907 kez görüntülendi
9, Temmuz, 2019 Diğer kategorisinde mhendisbeyy C14 (63 puan) tarafından soruldu
0 beğenilme 1 beğenilmeme
1 cevap 370 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 267 kez görüntülendi
23, Şubat, 2016 Proje&Tasarım kategorisinde Mevlüt koç tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...