Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Niçin bölücü duvar değilde KOLON ve KİRİŞTEN geçer bu tesisat?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


5 beğenilme 0 beğenilmeme
5,234 kez görüntülendi
9, Ağustos, 2018 İmalat Hataları kategorisinde TALHA MERTEL C16 (184 puan) tarafından soruldu
Arkadaşlar hepimizin rastladığı bir durum; neden bu tesisatlar (özellikle elektrik) kirişten kolondan geçiriyorlar hiç anlamıyorum, yahu o kadar bölücü duvar varken neden taşıyıcı kırılıyor? Yani bu taşıyıcıyı kırmak hem daha zordur hemde kolonu-kirişi hiç etmektir, neden böyle bir şeye başvuruyorlar? Bazı şeyler kurtarmıyor da son çare olarak bu mu yapılıyor? Yoksa işlerine nasıl geliyor ise öyle mi gidiliyor? Cevaplarınızı bekliyorum 
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

5 beğenilme 0 beğenilmeme
9, Ağustos, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
9, Ağustos, 2018 TALHA MERTEL tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Plansizliktan. Türkiye'de kimse planli, programli is yapmiyor. Yüksek yapilar dersinde yapilmis projelerin anlatildigi dersler vardi. O derslerde ya o yapiyi yapan mühendis gelip anlatti, yada profesör kendi yaptigi yapilardan örnekler gösterdi. Prof.'un gösterdigi örneklerden birinde tesisat planlamasini da detayli olarak anlatti. Proje bürosunda calisan mühendislere her türlü gececek kablo ve tesisat icin proje geliyormus ve onlar o kablolarin gececegi yeri onayliyormus. Hatta prof. gelen projede tesisatlarin gecmesi gerektigi yere yapmalarinin statik acidan sorun olacagini ve bu yüzden hayatinda ilk kez oturup tesisat icin proje yaptigini anlatti. Eger tasiyici elemanlardan gececekse, örnek olarak döseme, bu gececek tesisatlar da göz önüne aliniyor anladigim kadariyla. Santiyeden gösterdigi fotograflara göre de donatilar yerlestirildekten sonra tesisatlari da yerlestirip beton dökümünü yapmislar. Yani kiris, kolon kirilmasi düzgün yapilan islerde söz konusu degil. Proje mühendisligi Türkiye'de programa binanin kolonlarini, kirislerini girip analiz et tusuna bastan ibaret oldugu icin bu dediklerimin hicbirisi uygulanmiyordur. 
1 beğenilme 0 beğenilmeme
12, Ağustos, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
Pug Life arkadaşımız olayın en temelde yatan sebebini anlatmış. Onun yazdıkları uygulanmadıgı için bir takım sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sorunlardan dolayı da, malesef tesisatlar taşıyıcıdan geçiyor. Nedir bu sorunlar:

Birincisi, mimari sakıncalar. Mimar kesinlikle ben şurada tesisat görmek istemiyorum, buraya asmatavan yapıp kapatamam, şurada tesisatı gizlemek için duvarı genişletemem diye noktayı koydugu için, son çare, tesisat mimarın taleplerine uyacak şekilde betonarmeden geçiriliyor.

Diğer bir konu da, mekanik hesaplar kurtarmıyor. Mekanikçi diyor ki, ben o duvardan geçirirsem boru çapım yetersiz kalır, veya basınç hesabım kurtarmaz. Maksimum şu kadar uzunlukta olmalı tesisatım, debi hesabım buna uyuyor. Şurdan geçmeli vs.vs.vs. 

Bunların temel sebebi de arkadaşımızın dediği gibi plansızlık, projeler tam hazır olmadan, uygulanmayacak saçma sapan ruhsat projeleri ile işe başlanması

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
10 cevap 6,113 kez görüntülendi
14, Ekim, 2014 İmalat Hataları kategorisinde Mustafa tarafından soruldu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,824 kez görüntülendi
25, Ağustos, 2018 İmalat Hataları kategorisinde SUKA C14 (92 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 561 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 2,806 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 3,290 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...