Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İş bulamıyorum. Seçeneklerimin hangisinden devam etmeliyim ? (Anket Sorusu)

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


5 beğenilme 0 beğenilmeme
2,466 kez görüntülendi
8, Ağustos, 2018 Uygulama kategorisinde sag34 C14 (9 puan) tarafından soruldu
Merhabalar değerli Yapısor sakinleri;

Öncelikle kendimden bahsedeyim. Bu sene ocak ayında mezun oldum. O zamandan beri işsizim. Bir ofis deneyimim oldu 20 günlük fakat asgari maaştan ve sigortasız olarak devam edileceği teklifini alınca moralim çok bozuldu ve bu şartlarda devam edemeyeceğimi söyledim. Pişman değilim fakat devam etseydim en azından 5-6 aylık bir deneyimim olacaktı. Pişman olmamamın nedeni ise ; ben aslında kendimi şantiye ortamında geliştirerek mesleğimi icra etmek istiyorum. İleride proje yöneticiliği gibi hedeflerim vardı. Maaşına bakmadan kendimi geliştirebileceğim bir yere girmek istiyordum fakat çevresizlikten dolayı giremiyorum hiçbir yere. Başvurmadığım yer kalmadı. Taşeron firmalara ilan olmasa bile cv ve portfolyomu gönderdim. Maaş beklentim olmadığını belirttim.

Şimdi kafamda bazı sorular oluştu. Sizlerin değerli yorumunuzu değerlendirmek ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Bu koşullarda şuan girebileceğim düzgün bir yer gözükmüyor ve aynı zamanda bir işe girdiğimi varsayalım düzgün koşulların (iş saati, maaş, izin, işteki sosyal çevre vb.) oluşması minimum 2-3 sene olarak öngörmekteyim. Bende zaten bu koulların oluşma ihtimali için işe bile giremiyorken ; neden mimarlık ofisi açmayayım diye sordum kendime. Biliyorum o da göründüğü kadar kolay değil fakat en azından 2-3 seneye ofis rayına oturur ve en azından kendi işim için çalışmış olurum. Bunu engelleyen birtakım faktörler var tabiki. Yeterli düzeyde inşaat çevresine sahip değilim. Belirli bir gelirim mevcut değil. Fakat doğru yapılan işlerin er ya da geç hakkını bulacağına inanıyorum. Yanlış anlaşılmasın fakat kendimi de bu işi yapabilecek biri olarak görüyorum. Olur mu olmaz mı bilinmez tabi ama boş durmaktansa iyidir bayağı bir araştırma yaptım (Kosgeb desteği, iş işleyişi, iş çevresi, çeşitli giderler vs.) Siz ne öerirsiniz ? Ben İstanbul Çekmeköy'de ikamet etmekteyim ve Çekmeköy belediyesinin yakınında bir ofis açmanın ofise müşteri bazında yararı olur mu ? Ya da açmalı mıyım açmamalı mıyım ? Şantiye işi hala beklemeli miyim ? 

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi veya kötü yorum yaparsanız çok sevinirim. Mutlu çalışmalar ...
Seçenekler:
İş beklemeye devam :)
Kendi işini kovalamaya devam :)
Kaderin üstünde bir kader vardır :)
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

6 Cevaplar

2 beğenilme 0 beğenilmeme
5, Eylül, 2018 Haleburçinkara C18 (410 puan) tarafından cevaplandı
6, Eylül, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Merhaba,


Öncelikle o işte çalışmamakla kendinize olan saygınızı korumuşsunuz. Ben olaya o şekilde bakıyorum. Başkası da der ki girip çalışsaydın ne olacaktı.. Ama işte zaten iş verenler de hep o başkalarından yüz bulup sigortasız çalışmayı sizlere bizlere teklif ediyorlar.. Bir de geriye dönüp keşke dememelisiniz geçmiş geçmişte kalmış.. 


Ofis açma fikri aslında birçok mimarın hayali olmakla beraber belki ilerleyen zamanlarda keşkelere bile dönüşebilmekte. Keşke yapsaydım etseydim. Olmasa bile aslında denemeye değer bir fikir olduğunu düşünüyorum. Tabi ki burada realistte bakmak gerekiyor olaya. 


1. Gerekli çevre var mı?

2. Ofisi çevirebilecek kadar sermayeniz var mı ilk etapta?

3. İşi size kim verecek?

4. kosgep destek veriyor evet ama 3 yıl açık olması gerekiyor o işletmenin diye biliyorum. İyi araştırmak gerekli..

5. Veya iş almak için neler yapmak gerekli? Nasıl iş alınır? vs vs.. 


Bunlar işin gerçekçi yanları :)


Ve daha aklıma gelmeyen eminim ki sorular da vardır.. 


Böyle bir hayalin varsa ve gerekli ortamında varsa(yoksa bile oluşturabilirsin) ben olsam açardım :) 


Ve de birçok arkadaşında yazdığı gibi tek doğru yok burada.. Senin hayallerin söz konusu.. Mesela bir mimarın yanında kalıp biraz öğrenip o şekilde de atılabilirsin.. Bunlar hep seçenek.. Önemli olan senin ne istediğin ve burada ki gibi sorular sorarak cevapları analiz ederek doğruyu (kendi doğrunu) bulman.. 


Bol şans diliyorum :) 


Ne yaptığını sonra buraya yaz biz de bilelim. Okuyan arkadaşlar da faydalansın :)



2 beğenilme 0 beğenilmeme
8, Ağustos, 2018 loscromwell C35 (1,576 puan) tarafından cevaplandı
Ankette yok ama yeni bir seçenek olarak sana yurt dışında çalışmanı tavsiye edebilirim. Maaş, sosyal hak açısından yurt içine göre daha tatmin edici, hemde genelde büyük projeler olduğu için sonraki işlerin için, tecrübe edinme ve referans olması açısından avantajlı. Eğer engelin yoksa kesinlikle tavsiye ederim.
8, Ağustos, 2018 koray52 C14 (50 puan) tarafından yorumlandı
Merhaba , yurt dışında çalışabilmek için ilk olarak neler yapmak gerekir?
1 beğenilme 0 beğenilmeme
8, Ağustos, 2018 nt C25 (974 puan) tarafından cevaplandı
Hepimizin geçtiği zor bir süreç o yüzden kolay gelsin öncelikle. Benim kendi tecrübelerime göre bu sorununuzun tek bir cevabı yok. VE aslında çözümüde yok bana göre. Tabi karamsarlığa kapılmayın kastettiğim karanlık dipsiz bir kuyu değil. Kastettiğim şu kendinizi iyi ifade edebilen ve alternatif üretebilen bir kişiye benziyorsunuz. Ben açıkçası o seviyeye meslek yaşantımın başlangıcında gelememiştim ya da bu kadar gelememiştim. Sele kapıldım ve o şekilde bir yerlere geldim. Siz sadece en çok hangisinde mutlu olacaksınız ve en çok hangisine yeteneğiniz var bunun peşinden koşun ve iyi düşünün. Benim çevremde bekleyip sabredip ben sadece şu işi yapacağım deyip o işe bir şekilde başlayan insanların tümü evet tümü şu an başarılı hem de başlangıçta ki sancılı sürece rağmen. Şu anda sorsanız onları pek hatırlamıyorlar. Sizin için de öyle olacak. Ben geriye dönüp baktığımda şunu yapsaydım dediğim birşeyler kaldı sizde kalmasın. İyi düşününi Yurt dışıda arkadaşın yazdığı gibi bir seçenek. En azından güzel ülkemde bir kaç sene inşaat pek parlak görünmüyor. 
2 beğenilme 0 beğenilmeme
5, Eylül, 2018 Burak59 C14 (38 puan) tarafından cevaplandı
Sgk kaydı olmayan işte çalışman zaten işveren gözünde tecrübe olarak gözükmeyecektir. Mümkün ise dilini geliştir ve yurt dışındaki şantiyelere başvur kurlar da yüksek şu dönemler dışarda çalışan arkadaşlar atı alan üsküdarı geçti
0 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Eylül, 2018 hasankutlu.08 C16 (181 puan) tarafından cevaplandı

Değerli meslektaşım öncelikle Allah sabır versin şu süreçte iş aramak çok zor meşakkatli. Buna rağmen benim fikrim yine iş araman yönünde. Kendi işini yapmaya kalkmak bu zamanda hiç mantıklı değil üstelik çevren yokmuş çevren olsa bile şuanda yapılan projeler duruyor. Yapılacak olanlar bekletiliyor. Şirketler batıyor.  Belediye karşısında ofis açmakla da kurtaramazsın işi bakkal işletmeyeceksin sonuçta :) tabelaya bakıp kimse proje çizdirmez. 

TÜİK verilerini yapıştırayım buraya piyasanın halini iyice anla.
'Belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2018 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı %28,1, yüzölçümü %41,8, değeri %28,2, daire sayısı %46,1 oranında azaldı.'
0 beğenilme 0 beğenilmeme
17, Eylül, 2018 Burak59 C14 (38 puan) tarafından cevaplandı
17, Eylül, 2018 Burak59 tarafından düzenlendi

Kafa karışıklığına faydası olacağını düşünerek iş güvenliği ve kalite güvence konularına yönelebilirsin. Öğrenci iken iç denetçi geçen sene de baş denetçi eğitimi almıştım maaş pazarlığı yaparken bayağı faydası oluyor. İstersen bir incele soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım.

https://basdenetci.com/sss/bas-denetci/ 

İlgili sorular

1 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 1,241 kez görüntülendi
24, Eylül, 2017 Kariyer ve İş İlanları kategorisinde in tarafından soruldu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 641 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,205 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 3,160 kez görüntülendi
5, Aralık, 2016 Uygulama kategorisinde İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 2,245 kez görüntülendi
11, Mayıs, 2017 Diğer kategorisinde idareci1981 tarafından soruldu
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...