Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Sigortasiz Isci ve Cocuk Calistirmak

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


2 beğenilme 0 beğenilmeme
426 kez görüntülendi
15, Temmuz, 2018 İş Güvenliği (İSG) kategorisinde YapisorInstagram C14 (77 puan) tarafından soruldu
15, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından yeniden kategorilendirildi

Bu konuda müteahhitleri nasil durdurabiliriz?

image

Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
20, Temmuz, 2018 edabilgin89 C16 (121 puan) tarafından cevaplandı
22, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Çocuk İşçilere ilişkin mevzuatlarda çocukların belirli işyerlerinde çalıştırılmasına izin veriliyor ancak inşaat ve maden sektörleri gibi çok tehlikeli sektörler bu alanlar içerisinde yer almıyor. 18 yaşından küçük bireylerin şantiyede hangi işte olursa olsun çalıştırılması yasaktır. İşverene mevzuat ile ilgili bilgilendirme yapılabilir, ancak nasıl çalıştırmasını engellerim kısmına her bir işverenin farklı karakter ve yapıda olduğunu düşünürsek tek bir cevap ve net bir cevap verilemez. Çünkü yasağı bile bile çalıştıran kişiyi ancak cezai işlem ile devlet yetkilileri durdurabilir. ülkemizde yeterli iş müfettişinin olmaması nedeniyle denetimin çok az olduğunu düşünürsek ALO 170 üzerinden bu durumu şikayet ederek (dilerseniz isminiz gizli tutulabilir) denetim gelmesini isteyebilirsiniz. Konuyla ilgili tutanak tutabilir işverene mevzuat ve gereklilikleri iletebilirsiniz. Ancak bu durumda işverenin sizi işten çıkarma gibi bir girişimi olabilir. Eğer işgüvenliği uzmanı olarak bu soruyu soruyorsanız kanun isg uzmanlarının çalışmalarını engelleyen veya haksız nedenle işten çıkaran işverenlere ilişkin de yaptırım uyguluyor bu yaptırımlardan en can alıcısı  haksız yere işten çıkarılan uzmanın 12 aylık maaşının tazminat olarak ödenmesidir.Bu konu;


İSG uzmanlarının görev yetki ve sorumluluklarına ilişkin yönetmelik

İş güvenliği uzmanlarının yükümlülükleri

MADDE 11

(3) (Değişik:RG-30/4/2015-29342) İş güvenliği uzmanı, işverene yazılı olarak bildirilen iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili alınması gereken tedbirlerden acil durdurma gerektiren haller ile yangın, patlama, göçme, kimyasal sızıntı gibi hayati tehlike arz edenleri, belirlenecek makul bir süre içinde işveren tarafından yerine getirilmemesi hâlinde, işyerinin bağlı bulunduğu çalışma ve iş kurumu il müdürlüğüne yazılı olarak bildirmekle yükümlüdürler.


6331 Sayılı İSG Kanunu


(2) (Değişik: 4/4/2015-6645/1 md.) İşverene iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konularda rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere görevlendirilen işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, görev aldığı işyerinde göreviyle ilgili mevzuat ve teknik gelişmeleri göz önünde bulundurarak iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eksiklik ve aksaklıkları, tedbir ve tavsiyeleri belirler ve işverene yazılı olarak bildirir. Eksiklik ve aksaklıkların düzeltilmesinden, tedbir ve tavsiyelerin yerine getirilmesinden işveren sorumludur. Bildirilen eksiklik ve aksaklıkların acil durdurmayı gerektirmesi veya yangın, patlama, göçme, kimyasal sızıntı ve benzeri acil ve hayati tehlike arz etmesi, meslek hastalığına sebep olabilecek ortamların bulunmasına rağmen işveren tarafından gerekli tedbirlerin alınmaması hâlinde, bu durum işyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanınca, Bakanlığın yetkili birimine, varsa yetkili sendika temsilcisine, yoksa çalışan temsilcisine bildirilir. Bildirim yapmadığı tespit edilen işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının belgesi üç ay, tekrarında ise altı ay süreyle askıya alınır. Bu bildirimden dolayı işvereni tarafından işyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanının iş sözleşmesine son verilemez ve bu kişiler hiçbir şekilde hak kaybına uğratılamaz. Aksi takdirde işveren hakkında bir yıllık sözleşme ücreti tutarından az olmamak üzere tazminata hükmedilir. İşyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanının iş kanunları ve diğer kanunlara göre sahip olduğu hakları saklıdır. Açılan davada, kötü niyetle gerçek dışı bildirimde bulunduğu mahkeme kararıyla tespit edilen kişinin belgesi altı ay süreyle askıya alınır.


şeklinde belirtilmiştir.


Biraz uzun bir cevap oldu ancak açıklayıcı olması açısından detaylı yazmak istedim. Şikayetin sonucu olumsuz neticelenirse diye yasal anlamdaki hakları da yazdım.

İyi çalışmalar


1 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Temmuz, 2018 serkannarin C16 (219 puan) tarafından cevaplandı
şikayet ederek. 

İlgili sorular

4 beğenilme 0 beğenilmeme
5 cevap 1,200 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,696 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 759 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 891 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 362 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2024 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları |

...