Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği ( İSG) Sorumluları kimlerdir ?

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


4 beğenilme 0 beğenilmeme
1,187 kez görüntülendi
15, Temmuz, 2018 İş Güvenliği (İSG) kategorisinde İnşaatTeknikeri C50 (5,514 puan) tarafından soruldu
Sahada,ofiste fark etmez İSG sorumluları sadece İlgili Uzmanlarımıdır ? A-B-C sınıfı olarak ?

Yada Şantiye Şefi,Proje Müdürümüdür ?

Sorumlulukları sadece beyaz yakalara bırakarak Güvenliği sağlamış olurmuyuz ?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme
23, Temmuz, 2018 gamzepoyraz C18 (285 puan) tarafından cevaplandı
23, Temmuz, 2018 İnşaatTeknikeri tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap


İş Kanunu 77. Md.ye göre; İşverenler işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak, araç ve gereçleri noksansız bulundurmak, işçiler de iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdürler.

İşverenler işyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığını denetlemek, işçileri karşı karşıya bulundukları mesleki riskler, alınması gerekli tedbirler, yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek ve gerekli iş sağlığı ve güvenliği eğitimini vermek zorundadırlar.


İş kanunlarına baktığımızda ilk başta asıl sorumluların işveren/işveren vekili olduğu görülmektedir. Fakat işverenler tehlike sınıflarına göre atamış oldukları isg uzmanlarıyla  isg faaliyetlerini yürütmektedirler. Buna rağmen işverenin yükümlülüğü ortadan kalkmamaktadır.

Şunu da göz ardı etmemek gerekir, isg tıpkı bir zincirin halkaları gibi birbirine bağlı bir sistemdir. yani işçi,işveren ve isg uzmanının ayrı ayrı sorumlulukları bulunmaktadır. Sorumlu olarak bunlardan birini günah keçisi seçmek yanlış olur.


Özellikle şantiyelerinizde yapmanız gerekenler (sözüm şantiye şeflerine) 

-isg uzmanlarıyla birlikte koordineli çalışmak

-haftalık saha yürüyüşleri (isg uzmanı,taşeron firmaların ekip başları ve formenlerle)

-isg uzmanı ve şantiye şefi olmayan durumlarda isg farkındalığı olan bir personelin atamasını yapılarak denetimin bu personel tarafından yapılması herkesin görev yükünü biraz hafifletecektir.

2 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Temmuz, 2018 EminGunell C30 (1,077 puan) tarafından cevaplandı
Hayır,sadece İSG sorumluları değillerdir bir insanın güvenliğini tek bir kişiye emanet etmek doğru olmaz diye düşünüyorum.Şantiyede ki şantiye şeflerimizin,proje müdürlerimizin iş ve işçi sağlığına dikkat etmeleri gerekmektedir.İşçilerimizin eksikliklerini tamamlamaları,6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde ki tüm maddelere '' HARFİ HARFİNE'' uymaları gerekmektedir.Bunun haricinde işçilerimizin de yapması,uyması gereken kurallar vardır bunlardan bazıları şu şekildedir;

Risklerden kaçınmak.

Sorumsuz bir biçimde görev verilmeden ya da uyarılara aldırmadan güvensiz çalışmak.

Tehlikeli cihazlar kullanmak ya da donanımını güvensiz bir biçimde yönetmek.

Güvenlik donanımını kullanılmaz duruma sokmamak soktuğu taktirde üstlerine bildirmek ve yenisinin tedarik edilmesi gerekmektedir.
2 beğenilme 0 beğenilmeme
15, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisi C50 (17,630 puan) tarafından cevaplandı
Sorumlulukları sadece beyaz yakalara bırakarak Güvenliği sağlamış olmayız elbette. O nedenle yaptırım gücü oluşturacak ceza ve ödül sistemleri uygulanmaktadır.  Ödüle pek denk gelmedim  aslında fakat isig kurallarına uyan çalışanlara en iyi personel adı altında hediyeler alınabilir. Bunu uygulayan organizasyonlar var.Genelde uygulanan ise uygunsuzluk durumunda ceza kesintileridir :)
2 beğenilme 0 beğenilmeme
16, Temmuz, 2018 piyon13 C30 (1,092 puan) tarafından cevaplandı
Herkes birbirinden sorumlu . Ekip işi . Ama kontroller yapılmalı çalışma koşulları zor olunca o an ki yorgunluk dalgınık aman da şu işi bitireyim derdine gerince alınması gereken önlemler suistimal edilebiliyor bu yüzdendir ki o an ki kimsenin düşünemiceği aklına gelemeyecek veya dalgınlıkla oluşabilecek kazaları birileri bi ön görmesi gerekiyor ve ona göre önlemleri alıp kontrolleri sağlaması gerekiyor ve bu kontroller herkes herekes tarafından edinebilir . Birbirlerini düşünmesi gerekiyor çünkü ekip işi bunu gerekterir. 
3 beğenilme 0 beğenilmeme
16, Temmuz, 2018 Paşa C20 (508 puan) tarafından cevaplandı
Hayır sağlamış olmayız  . Çalışma olacak  yerde gerekli onlemleri almamız gerek örneğin baret mi yok baret istiyeceksn kemermi yok kemer istiyecksn gerekli malzeme vermedn kimse seni zorla çalıştıramaz . Santiyede bulunan her adamin bi sorumluluğu var o yüzden sorumluluğu sadece bir kaç adama yıkmak doğru değildir  :)  sanityedeki haklarını bilmeli insan.. 

İlgili sorular

3 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 1,679 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
2 cevap 426 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
4 cevap 848 kez görüntülendi
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 747 kez görüntülendi
2 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 3,089 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...