Merhaba Sayın Misafir! Öncelikle YapiSor.Com 'a hoşgeldiniz. İnşaat sektörünün en büyük bilgi alışveriş platformu olan YapiSor.Com 'dan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanızı tavsiye ederiz. Üye olarak sitede daha fazla kaynağa ulaşabilme, sitedeki diğer üyeler ile etkileşimde olabilme ve daha pek çok imkana sahip olacaksınız. İyi günler dileriz.

Sap2000 programını sıfırdan öğrenmek istiyorum kaynak tavsiyelerinizi öğrenebilirmiyiz? şimdiden teşekkürler...

Daha kaliteli soru ve cevaplar için :
1) Yukarı (▲) ve aşağı(▼) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz.
2) Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz.

instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi satın al, instagram takipçi arttırma


3 beğenilme 0 beğenilmeme
4,059 kez görüntülendi
9, Temmuz, 2018 sap2000 kategorisinde bakiddk C14 (40 puan) tarafından soruldu
Sap2000 sıfırdan öğrenmek istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. Yalnız daha betonarme çelik ve yapı statiği 2 derslerini almadım sizce onları aldıktan sonra öğrenmem daha faydalı olur mu?
Bu Soruyu Paylaşmak İster misin :

YAPISOR'u Takip Et, Bilgi ve Fırsatları Kaçırma :


Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

4 beğenilme 0 beğenilmeme
10, Temmuz, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından cevaplandı
11, Temmuz, 2018 İnşaat Mühendisi tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Betonarme, celik yapilar ve yapi statigi 2 bilmiyorsun ama sap2000 ögrenmek istiyorsun? Ne yapicaksin sap2000 ögrenip? Tuslarin yerini ögrendin diyelim, ne yaptigini anlayacak misin? Program ögrenmek icin daha zamanin var, ki program ögrenmek öyle zor bir sey de degil. Düzgün altyapin varsa cok hizli ögrenirsin. Yoksa zaten programi ögrensen bile yaptigin seyler ya yanlis olacak yada dogru olsa bile neden öyle yaptigini bilmeyeceksin. Daha bu dersleri almadiysan program ögrenme derim. Git yabanci dilini gelistir. Ingilizcen mükemmel diyelim, git 2. bir yabanci dil ögren. Türk mühendisleri program ögrenmeyi cok cok önemli ve her seyin cözümü olarak görüyor niyeyse ama öyle degil. Program kullanabilmek önemli ama eger o programda ne yaptigini anliyorsan önemli. Internette, Sap2000'de daha ne malzeme degeri girmesi gerektigini, malzeme degerini yanlis girerse elde ettigi sonuclarin yanlis olacagini bilmeyen "mühendisler" var. Onlar gibi olmak istemiyorsan önceligini derslere ver.
10, Temmuz, 2018 EminGunell C30 (1,077 puan) tarafından yorumlandı
Şefim Sap2000 mi İdeCAD mi yoksa Sta4CAD'i mi tercih etmektesiniz?
10, Temmuz, 2018 Berkanklc C18 (475 puan) tarafından yorumlandı
Dediğiniz çok doğru şefim de ben mesleki olarak İngilizceyi de ordan öğrenmeye çalışıyorum konu eksiğim nerde olayın neresindeyim daha ne kadar yolum var veya şu konuyu çalışım bugün bak sap da karşıma çıktı anlarım girdiğimi diye günümü yediğimi de biliyorum he şöyle dediğiniz gibi 10 dk da anlayacağım şeyi 10 saatte anlıyorum ama 10 saatten öğrendiğimi de  10 dk da unutmuyorum okulda görmediğim konularda oluyor göreceğim için de tekrar olmuş oluyor. Yapboz parçalarını öğrendikten sonra takmak yerine öğrenirken takıyorum ve birikmiyor diye düşünüyorum 

Ayrıca oyun niyetine kullanmak güzel oluyor şefim hocalarımız çok geç kaldığımızı vurguluyor özellikçe Çelikçi Sap2000 ve İngilizce'ye çok önem veriyordu.
10, Temmuz, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Daha calismadigim icin tercih ettigim bir program yok. Türk programlarini hic bilmiyorum. 1-2 kere demolarini indirip bakmistim ama begenmedim. Sap2000'ini cok detayli bilmiyorum ama FEM dersi kapsaminda kendi yazdigimiz programin sonuclarini karsilastirmak icin kullandim. Bu 3 program arasinda kalsaydim mutlaka Sap2000'ini secerdim. 
10, Temmuz, 2018 Pug Life C40 (2,870 puan) tarafından yorumlandı
Sap2000 ögrenmek cok zaman alan bir sey degil ama dil ögrenmek baya zaman alan bir is. Dil ögrenmekten kastim da akici bir sekilde yabancilarla konusabilmek. Onun icin de baya caba harcamak gerekli. Proflarinin program ögrenmeyi bu kadar önermesi oldukca garip. Lisansi bitirmemis birisine gec kaldin demesi daha da garip. Profun sizi yüksek lisansa tesvik etmesi gerek bana kalirsa, bir an önce program ögrenmeye degil. Yurtdisinda program ögrenmek icin yanip tutusan birisini daha görmedim ama Türkiye'de mühendislik = program oldugundan hem cok tavsiye ediliyor hem de daha altyapisi bile olmadan ögrenciler program ögrenmeye kalkiyor. Son döneminde program ögrenmeye calissa bile fazlaca zamani olur bir ögrencinin. 
11, Temmuz, 2018 bakiddk C14 (40 puan) tarafından yorumlandı
Cok Teşekkürler tavsiyeleriniz icin
4 beğenilme 0 beğenilmeme
9, Temmuz, 2018 Berkanklc C18 (475 puan) tarafından cevaplandı
Şöyle söyleyeyim ben Sap2000'de hiçbir şey  bilmiyorumdum Günay Özmen,Engin Orakdoğan kutlu darılmaz hocanın SAP2000 v17 kitabını aldım ciddi bir şekilde yoğun tempoda örneklere dadandım udemy'den eğitim seti aldım (zaten eğitim seti Günay hocanın kitabından alınmış pek tercih etmem ama siz bilirsiniz) o şekilde çalışarak belli başlı yerleri kavradım . Umarım işine yarar.

Ayrıca Adem Doğangün Betonarme kitabını da tavsiye ederim çünkü konu eksiğin olabilir girdiğin değerlerin ne olduğunu anlamak için bu kitaptan faydalanabilirsin 

İyi günler dilerim. 
9, Temmuz, 2018 Berkanklc C18 (475 puan) tarafından yorumlandı
Yapı statiği kısmını atlamışım yapı statiği 2 nin belli başlı konuları vardır mesela hiperstatik sistemi çözme şimdi amacı ne tabi ki de tepkileri bulabilme örneklerde zaten bu değerler elle çözülüp kontrol edilmiştir sende örnekler üzerinden gidiceksin yani zaten sana program mesnet tepkileri olsun kesit zorları olsun hepsini vericek bir tek redör kısmını pek anlamazsın o da zor bir konu değil biraz bakarsan iyi olur ayrıca betonarme eksiklerin de var bunları aşarsın ama  zamanla o zamanlara gelene kadar zaten konuları da görmüş olursun başarılar dilerim ..

Kısacası sen var olmuş örnek üzerinden gidiceğin için elle hesap kontrolüne gerek yok.

Ama ileride tabi yapı statiği 2 yoksa deneme çünkü yanlış değer girersin anlamazsın tasarım yaparsın eyvah eyvah . 
9, Temmuz, 2018 bakiddk C14 (40 puan) tarafından yorumlandı
Çok teşekkürler detaylı açıklamanız için iyi günler.
9, Temmuz, 2018 Berkanklc C18 (475 puan) tarafından yorumlandı

Faydalı olabildiysem ne mutlu  iyi çalışmalar dilerim :) 

İlgili sorular

0 beğenilme 0 beğenilmeme
3 cevap 588 kez görüntülendi
25, Haziran, 2020 sap2000 kategorisinde borisspassky94 C14 (9 puan) tarafından soruldu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 473 kez görüntülendi
19, Şubat, 2019 Betonarme Yapılar kategorisinde q.szr03 C14 (5 puan) tarafından soruldu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 921 kez görüntülendi
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1 cevap 569 kez görüntülendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
0 cevap 330 kez görüntülendi
Yapısor'a Hoşgeldiniz ! Yapısor, mühendisten mimara, akademisyenden öğrenciye sektördeki tüm profesyonellerin sektörel ve mesleki konularda sorularını paylaşıp cevap bulabileceği, bildiklerini paylaşabileceği bir mesleki platformdur.

5,126 soru

8,424 cevap

3,768 yorum

8,907 kullanıcı

En Çok Arananlar

Ölçek Nedir?
Kil Nedir?
Rezonans Nedir?
Menfez Nedir?
Etriye ve Çiroz Nedir?
Rölöve Nedir?
Emprenye Nedir?
Parapet, Korkuluk, Harpuşta ve Küpeşte
Obruk Nedir?
Restorasyon Nedir?
Parsel, Ada ve Pafta Kavramları
Poliüretan Nedir?
Granit Nedir?
Arazöz Nedir?
Arasta Nedir?
Foseptik Çukuru
Radye Temel Nedir?
Hidratasyon Nedir?
Konsolidasyon Nedir?
Tretuvar Nedir?
Peri Kalıp Nedir?

Sponsor

2023 Çelik Kapı Fiyatları

Copyright © 2014-2021 Yapisor.com



römork fiyatları | römork | römork fiyatları | karavan römorku | araç taşıma römorku | tente fiyatları | pergole fiyatları | tiny house fiyatları | tiny house | kaynak makinesi fiyatları | insaatgundemi.com | aykutozdemir.com.tr | mobilyadekorasyoncu.net | bilgiburada.net | insaatblogu.com | insaatsektoru.net | seo ajansı

...